marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Vacanța de primăvară va fi prelungită, iar Evaluarea Națională, decalată

    de - | 23 martie 2021, 6:50 PM | Educaţie | Naţional

    0

    Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că vacanţa de primăvară va fi prelungită, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, informează Digi24.

    Vacanța de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie-4 mai, însă durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul.

    Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea în liceu se va face după 8 iulie. Evaluarea Națională era prevăzută inițial pentru 22-25 iunie.

    Examenul de Bacalaureat se va desfășura în datele deja stabilite, 28 iunie – 1 iulie (probele scrise). Diferenţa este că se vor echivala competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competenţele digitale, potrivit Adevărul și G4media.

    Simulările pentru examenele naționale se vor desfășura în toate localitățile care nu sunt în carantină, chiar dacă rata de incidență COVID este mai mare de 6 la mie.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.