miercuri, 1 mai, 2024

Special Arad Logo

    „Arbitrul Istvan Kovacs mi-a răspuns cu o chestie pe care nici câinelui meu nu i-o spun”

    de Lucian Dănilă | 8 februarie 2021, 5:22 PM | Sport

    0

    Alexandru Benga este unul dintre cei mai constanți jucători din lotul echipei UTA în acest sezon și totodată este un om, un părinte, foarte echilibrat. Mereu își măsoară cuvintele și este atent la fiecare gest pe care îl face.

    Fundașul Bătrânei Doamne avea însă un of după meciul de ieri pe care UTA l-a încheiat la egalitate cu Hermannstadt. A fost un egal echitabil, conform cu realitatea din teren după un meci pe care putea să-l câștige și UTA, dacă fructifica acea ocazie din final a lui Miculescu, sau putea să-l câștige și echipa din Sibiu dacă „centralul” Istvan Kovacs nu dicta fault la portar la golul marcat din alunecare de David Mayoral în minutul 71.

    Tocmai Kovacs este subiectul principal al declarației oferite după meci de Alexandru Benga. Arbitru FIFA, chiar de top, el fiind delegat la multe meciuri din Europa League sau chiar Champions League, Kovacs a reușit să enerveze pe toți cei prezenți pe teren sau pe cei de pe băncile de rezerve. Încă din minutul 2 i-a acordat cartonaș galben lui Erico da Silva, apoi i-a arătat un avertisment lui Denis Rusu după un henț clar al unui fotbalist de la Sibiu, henț pe care nu l-a văzut, iar la aceeași fază i-a acordat – cu titlu gratuit, spunem noi – un cartonaș galben lui Benga. Au mai fost avertizați și alți jucători ai echipei arădene, cum sunt Mode Vorobjovas, Shliakov și Buhăcianu. Mai mult, Kovacs nu a văzut nici împingerea lui Antal la faza în care atacantul a trimis cu capul peste poartă din fața porții în timp ce Ionuț Stoica l-a împins din spate.

    kovacs 2

    „Nu este de competența mea să analizez maniera de arbitraj. Pe de altă parte, interacțiunea celui care conduce jocul cu jucătorii pe teren suntem o echipă până la urmă. Am 31 de ani, am trei copii acasă și aș vrea să putem interacționa cu respect, să ne înțelegem. Nu poți să îi spui un lucru elementar domnului arbitru și să ți se răspundă cu o chestie pe care nici câinelui meu nu i-o spun.

    Nu este o chestie personală, nu am nimic cu domnul Kovacs, este un arbitru extraordinar, dar v-am zis, nu este posibil. Nu suntem câini să vină să îți spună așa. M-am dus la dânsul și i-am spus exact așa: ‘Înțelege-ne că suntem și noi frustrați’. Direct galben.

    Îmi văd de treaba mea, de bucățica mea, dar cred că putem găsim o cale de a ne înțelege. Să îl ajutăm și noi pe el, și dânsul pe noi. Automat toți suntem frustrați în timpul meciului, pulsul e mare, ce rost are să se ridice gradul de irascibilitate?”, a spus Alexandru Benga.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.