marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Premiu uriaș câștigat de un român în Austria! „E unul dintre cei mai citați matematicieni din lume”

    de Special Arad | 21 iunie 2020, 9:18 AM | Internaţional | Regional

    0

    Adrian Constantin, un matematician originar din Timişoara şi stabilit în Austria, a obţinut cel mai valoros premiu acordat oamenilor de ştiinţă din Austria. La Timişoara, Adrian Constantin a urmat cursurile Liceului „Nikolaus Lenau”, care se poate mândri şi cu doi laureaţi ai Premiului Nobel: Herta Müller şi Stefan Hell.

    „Cel mai important premiu ştiinţific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câştigat de un matematician român, născut la Timişoara: Adrian Constantin”, a scris sâmbătă, pe Facebook, Vlad Mixich, potrivit căruia „Adrian Constantin este unul dintre cei mai citaţi matematicieni din lume şi premiul Wittgenstein este considerat Nobelul Austriei: în juriu sunt laureaţi Nobel, câştigătorul e mediatizat şi cei mai importanţi politicieni austrieci se trag în poză cu el”.

    Potrivit lui Mixich, „în toată presa austriacă a fost anunţat că în acest an «un matematician născut în România» a câştigat prestigiosul premiu pentru cercetarea lui în domeniul modelării matematice a mişcării valurilor şi curenţilor, dar şi pentru numărul mare de cercetători de vârf care s-au format în echipa lui”.

    Untitled 2

    Imagini de la decernarea premiului obţinut de Adrian Constantin au fost publicate şi pe site-ul Universităţii din Viena, unde Adrian Constantin este profesor la Facultatea de Matematică.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.