marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Deși șantierul trebuia să înceapă acum 3 luni… constructorul de la teatru cântă „Dacă ploaia s-ar opri”

    de Raluca Medeleanu | 19 iunie 2020, 12:12 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

    2

    Ca orice proiect desfășurat la noi în țară…. de la planuri până la pus în practică trebuie neapărat să treacă ani de zile. Cam așa e situația și cu reabilitarea Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, clădire monument istoric, a cărei documentație a fost întocmită pe parcursul a aproximativ doi ani de zile. Lucrurile păreau însă că încep să se concretizeze în martie 2020, când Primăria ne declara că a atribuit contractul de lucrări firmei Tehnodomus și că șantierul urma să înceapă în 15 martie. Urma…

    De la a zice până la a face, așa cum bine ne-am învățat deja, e cale lungă. Coronavirusul a fost primul vinovat al decalării lucrărilor, după care un nou comunicat a fost emis de biroul de presă al municipalității care ne anunța că „de data asta pe bune începem”. Data: 5 mai 2020. (Anunțul cu ordinul de începere, aici).

    A mai trecut încă o lună și încă nu am văzut nicio mișcare, cu excepția unui gard de sârmă împletită montat pe trotuarul de pe latura clădirii teatrului. Am dorit să aflăm totuși când are de gând Tehnodomus să treacă și la treabă și, mai ales, care este motivul pentru care s-au produs aceste întârzieri, iar Primăria Arad ne-a explicat că muncitorii stau și așteaptă să se oprească ploaia.

    „Condițiile meteo nefavorabile dau bătăi de cap constructorului contractat de Primăria Municipiului Arad pentru lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici. Chiar și așa municipalitate a acordat avizul favorabil pentru restricționarea traficului pe străduța din spatele teatrului în vederea organizării de șantier. Constructorul este pregătit să înceapă lucrările odată ce se stabilizează vreme.

    Proiectul urmărește două obiective specifice unul privind realizarea de lucrări de reabilitare și restaurare exterioară a clădirii monument istoric și celălalt privind promovarea clădirii monument istoric inclus în patrimoniul cultural al Municipiului Arad.

    Proiectul de reabilitare și restaurare a clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici are o durata de 2 ani și presupune următoarele lucrări: reabilitarea integrală a fațadelor exterioare și interioare a clădirii monument istoric, restaurarea tâmplăriei exterioare și înlocuirea celei din PVC cu tâmplărie din lemn, refacerea șarpantei, schimbarea completă a învelitoarei existentă din tablă și țiglă, refacerea sistemului de captare a apei pluviale, de la nivelul acoperișului, înlocuirea sistemului de iluminat arhitectural existent cu unul modern cu corpuri de iluminat pe bază de led, reabilitarea instalației de paratrăsnet existentă, refacerea trotuarului curții interioare construcției. Amenajarea unei expoziții permanente care va prezenta istoria clădirii în holul teatrului și digitalizarea clădirii pentru permite și vizitarea virtuală a monumentului pe internet sunt numai două dintre activitățile propuse cu scopul de promovare și punere în valoare a calității de monument istoric a clădirii teatrului.

    Valoarea totală a proiectului este de 14.098.866,76 lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 11.386.538,72 lei”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Arad.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

      • Exact! Și cine mai înțelege cum la naiba „Statul de Drept” nu reacționează. ST pentru care s-au luptat cu ghearele și dinții, încât 3 ani titlurile ziarelor, programelor de pe sticlă, nu conțineau altceva decât cum „Eroica” Codruța și Johănel zis „Cocoșatul din Sibiu”, dau lovituri mortale ciumei roșii. Că corupție, că baroni, că … toate măgăriile doar Ăia roșii. Iar SUBLIMA diaspora venea să-și aprinda telefoanele în piața unde nu aveau loc decât „eroii democrației”.
        .
        #rezist unde sunteți să ieșiți pe STRADĂ? Sau acum sunteți ocupați cu vândutul măștilor la 12roni/buc și ventilatoare cu prețuri de 8-10 ori prețul de achiziție??? Une sunteți voi „Diaspora Democrată”? Va orbit Corona virusul?
        .
        „Condițiile meteo nefavorabile dau bătăi de cap constructorului contractat de Primăria Municipiului Arad” … bă MINCINOȘILOR!!! Iar mințiți pe față … da noi nu trăim tot în Arad? A plouat tot timpul? Vai ce jigodii mincinoase sunteți! Cum la naiba vă mai suportă pământul pe care călcați? HUOOOOO JIGODII GALBENE!!!

        0 voturi
        +1
        -1

    Scrie un comentariu

    4 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.