marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Wizz Air concediază 1.000 de oameni și taie salariile pentru restul angajaţilor

    de - | 14 aprilie 2020, 7:47 PM | Internaţional | Naţional

    0

    Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat marţi că va elimina 1.000 de locuri de muncă şi va tăia salariile pentru restul angajaţilor, în contextul eforturilor destinate să limiteze impactul financiar al pandemiei de coronavirus, care a paralizat călătoriile cu avionul, transmite Digi24, citând Reuters.

    Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, a precizat că cele 1.000 de locuri de muncă eliminate reprezintă echivalentul a 19% din personalul său.

    De asemenea, salariile piloţilor, personalului însoţitor şi angajaţilor din birouri vor fi diminuate, în medie, cu 14%.

    Directorul general József Váradi şi ceilalţi membri ai Consiliului director vor suferi o scădere a salariilor cu 22%.

    În prezent, Wizz Air operează la 3% din capacitate şi compania susţine că dispune de lichidităţi în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce îi conferă o poziţie financiară solidă. Analiştii de la Citi susţin că Ryanair şi Wizz Air vor fi singurele mari companii aeriene din Europa care nu vor fi nevoite să recurgă la o refinanţare, scrie Agerpres.

    Pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian, singurele zboruri care mai operează având drept scop repatrierea cetăţenilor.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.