Spitalul TBC din Grădiște e plin de bolnavi: „Nu mai sunt locuri”! Medicii sunt în continuare revoltați pe cei de la DSP Arad





Numărul bolnavilor de la Arad este în continuă creștere. Nici măcar nu le putem spune că sunt sau nu infectați cu virusul COVID-19, pentru că majoritatea dintre ei nu au fost testați.
Problema cu testarea se va rezolva probabil în aceste zile odată cu punerea în funcțiune a aparatelor de testare de la DSP Arad și de la Spitalul Județean. Dar medicii ne spun că uneori nici nu se mai pune problema de testare: „la unii se vede clar de pe radiografiiile plămânilor că este sau nu COVID”, spune unul dintre medici.
Medicii sunt în continuare revoltați pe modul de lucru al celor de la DSP Arad: „Nu ne dau nimic în scris. Dau indicații verbale contradictorii privind autoizolarea și pun în pericol personalul sanitar cu aceste decizii. Se infectează personalul din cauza deciziilor lor”, ne spune medicul.
De asemenea, medicii spun că cei de la DSP Arad nu răspuns nici la solicitări. „Nu au făcut anchete epidemiologice. Nici la Macea nu s-a făcut, nici la Sântana, unde au fost cazuri de deces din cauza coronavirus, nici la Spitalul Județean.Nu ne dau nimic scris. Se minte mult ca să iasă imaginea lor bine ”
O problemă este și cu cei care stau în autoizolare, dar și cu cei care nu stau. „Unde sunt rapoartele anchetelor? În ce bază stau acasă unii, iar alții vin la lucru? Cum s-a autoizolat doamna dr. Mirandolina Prișcă: Cine conduce acum secția de infecțioase? Ce medici sunt acum la spitalul din Grădiște și cum sunt organizați? Ne punem și noi aceste întrebări și nimeni nu ne dă un răspuns. Nu vedeți că doar de Arad și Suceava se vorbește de câteva zile?”, ne spune, revoltat pe situație, medicul.
Din informațiile noastre, la Spitalul TBC din Grădiște, amenajat pentru a primi bolnavi sau suspecți de coronavirus, din cele 100 de paturi, 99 sunt ocupate! „Mai e un singur loc la femei…”, ne spune un alt cadru medical.
Se pare că au mai amenajat o secție pentru cazurile mai puțin grave și se ia în calcul ca bolnavii de coronavirus să fie duși la Ineu. „Spitalul este renovat acolo, au și medici, ar fi o alegere bună, dar ar interveni o altă problemă pe care trebuie să o rezolve autoritățile. Spitalul din Ineu este de categoria a IV-a și nu se încadrează în a primi medicamentație specifică pentru coronavirus de la Ministerul Sănătății. Dacă se rezolvă această problemă, Ineul ar putea primi bolnavi. Dar se impune a fi finalizat cât mai repede spitalul de campanie de la EXPO, unde să îi ducă pe cei care nu aunt grav pentru a mai elibera paturile de la TBC…”, ne spune un alt medic.
Dacă azi dimineață Special Arad a scris că în ultimele două zile s-au stins în județul Arad cinci persoane la spitalul TBC și la Ineu, dintre care un caz era pozitiv iar celorlalți patru li s-au recoltat probe biologice fără a se cunoaște rezultatele până în acest moment, azi noapte s-au mai înregistrat trei decese.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.