marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Dați drumul la „câini”! Balint și UTA sunt pregătiți de o mare performanță: „Ne vom bucura de atmosferă”

    de Lucian Dănilă | 23 septembrie 2019, 4:50 PM | Sport | Topic special

    0

    Este interes maxim pentru meciul de mâine seară dintre UTA și Dinamo din „16”-imile de finală ale Cupei României. Joi, în doar câteva ore, s-au vândut toate biletele la acest joc, fapt care l-a adus în atenție și căpitanul „Bătrânei Doamne”, Cipri Rus.

    Tehnicianul Gyuszi Balint este pregătit de confruntarea cu gruparea antrenată de cehul Dusan Uhrin jr. Acum 12 ani juca într-un meci UTA – Dinamo, pe bătrana arenă din Aurel Vlaicu, meci despre care își aduce aminte că doar o execuție senzațională a lui Liviu Ganea a salvat-o pe Dinamo de la înfrângere. Atunci a fost 1-1, dar acum cu siguranță va fi altfel, deși de data aceasta pe cele două echipe le desparte un eșalon valoric. Mâine va exista o echipă învingătoare și una învinsă…

    „Suntem în fața unui meci important, pe care noi îl vedem din două perspective. Prima e cea a Aradului fotbalistic, vine Dinamo, un club de anvergură care n-a mai vizitat Aradul de mai bine de zece ani. Ne bucurăm că există acest interes din partea publicului, care vrea să vadă un astfel de meci. Sper să le oferim suporterilor un spectacol pe măsură. A doua perspectivă e cea a vestiarului nostru. Vrem să ne măsurăm valoarea, să ne testăm limitele, să vedem unde putem ajunge din punct de vedere fotbalistic. Dinamo e una din echipele bune ale campionatului, în ciuda poziției actuale din clasament. Travesează o formă bună, a avut momente de joc foarte bune în ultimele jocuri, iar în lot are jucători cu calitate certă. De când Dusan Uhrin e la cârmă, au căpătat o și mai mare consistență. Sunt convins că vin să se califice. Cei de la Dinamo au declarat că privesc Cupa ca pe un obiectiv important. Vrem să ne ridicăm la nivelul valoric al lor, să facem față cu brio și să încercăm o performanță cu adevărat importantă pentru UTA în acest moment. Vom încerca să ne bucurăm de atmosferă și de faptul că vom juca în compania unui adversar puternic”, spune Balint.

    UTA nu se va putea baza pe mai vechii accidentați Coulibally, Ciucur și Pușcaș, dar nici pe Bogdan Stancu, Miculescu și Bustea. Șeroni este refăcut după ce a părăsit cu dureri terenul în jocul de la Târgu Jiu. „Suntem puțini din punct de vedere numeric, dar strângem rândurile și ne vom măsura forțele cu Dinamo. Ne interesează foarte mult jocul cu Dinamo, dar în același timp suntem cu gândul și la meciul cu Daco Getica, de sâmbătă dimineață, în care trebuie să luăm cele trei puncte. Sper să nu avem probleme de ordin medical după meciul de mâine, pentru că sunt sigur că fizic și mental vom fi bine la meciul de sâmbătă”, a continuat Gyuszi Balint.

    „Din momentul în care am aflat că vom juca cu Dinamo s-a creat un entuziasm pentru toată suflarea fotbalistică arădeană, deși mai aveam de jucat un meci, cel de la Pandurii. Am fost focusați pe meciul de la Târgu Jiu, pe care l-am și câștigat. Am văzut că în trei ore a fost sold-out, toată lumea așteaptă meciul. Dinamo va pune un preț foarte mare pe Cupă, ar fi extraordinar să învingem, mai ales la entuziasmul cu care privesc suporterii noștri meciul. Vor fi momente când va trebui să ne autodepășim, dar sper să reușim să facem față”, a declarat Cipri Rus. Căpitanul echipei arădene a jucat de două ori contra lui Dinamo în perioada în care juca la Târgu Mureș. „În meciurile directe cu Dinamo am o victorie și o înfrângere”, spune Rus.

    „Întâlnim o echipă de tradiție, chiar dacă Dinamo pleacă drept favorită, noi suntem pregătiți să facem un meci bun, pentru a ne califica mai departe. Trebuie să intrăm foarte motivați și cu foarte mare ambiție. Sper să ne ridicăm la nivelul spectatorilor, ne gândim la calificare. Stăm foarte bine la meciurile de pe teren propriu, avem doar un gol primit, cu toate că am făcut un meci mai puțin bun cu Mioveniul, acum două săptămâni. Dinamo, din șase deplasări are doar o victorie și cinci înfrângeri, deci avem o șansă bună”, a declarat fundașul central al echipei UTA, Florin Ilie. Acesta a adunat doar înfrângeri în fața „câinilor roșii” în meciurile directe, fie că a jucat la Chiajna, fie la Pandurii.

    UTA – Dinamo se dispută marți, 24 septembrie, începând cu ora 16:30 și va fi transmis la Digisport 1. Arbitrul de centru al întâlnirii a fost desemnat Horațiu Feșnic.

    De 11 ani nu s-au mai întâlnit cele două echipe într-un joc oficial. La meci sunt așteptați 3.500 de spectatori, capacitatea maximă de pe Motorul. Se anunță și prezența a 300 de fani dinamoviști, atât membri ai galeriei din Ștefan cel Mare cât și fani ai grupării bucureștene din Cluj, Oradea, Hunedoara sau Timișoara.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.