marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Audierea procurorului general de către CSM, stabilită pentru 13 noiembrie

    de - | 25 octombrie 2018, 12:41 PM | Naţional

    0

    (foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

    Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii, pe 13 noiembrie, după ce ministrul Justiției a propus revocarea acestuia din funcție. În urma audierii, CSM va da un aviz, care are însă doar rol consultativ.

    Pe 21 noiembrie secția va face publică motivarea avizului consultativ pe cererea de revocare depusă miercuri de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

    La audierea procurorului general Augustin Lazăr va participa și ministrul Tudorel Toader, așa cum s-a întâmplat și atunci când ministrul a propus revocarea din funcție a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

    Miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. După citirea raportulului a concluzionat că cere revocarea lui Augustin Lazăr.

    Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. El a spus că despre concluziile şi ”exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare.

    sursa: digi24

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.