marþi, 30 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Descindere ANAF la Portul Constanţa Sud – Agigea. Zeci de firme sunt bănuite de evaziune fiscală… însă frauda nu este definită în legislația fiscală

    de - | 29 mai 2018, 9:41 AM | Naţional

    0

    Direcția Generală Antifraudă Fiscală controlează, în acest moment, firmele care utilizează platforma Portului Contanța Sud – Agigea pentru operațiuni de import, cu toate că frauda nu este definită în legislație, relatează HotNews.

    Sunt vizate importurile de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse textile, legume-fructe, dulciuri, jucării, obiecte de uz casnic, produse electronice. De asemenea sunt verificate toate operațiunile de import alte contribuabililor neplătitori de TVA.

    ANAF precizează că misiunea principală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală este reducerea evaziunii fiscale prin destructurarea lanțurilor tranzacționale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin identificarea și investigarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicații fiscale negative semnificative asupra bugetului statului.

    Tot HotNews precizează în schimb că avocatul Gabriel Biriș declara recent, într-o conferință de presă, că frauda nu este definită în legislaţia fiscală. „Ştiţi cu toţii, cunoaşteţi antifrauda. Ştiţi că frauda nu este definită în legislaţia fiscală. Avem o instituţie care luptă împotriva a ceva ce nu ştie nimeni ce e”, a spus Biriş, citat de Agerpres.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.