Senzațional de Arad: o creatoare de modă din orașul nostru îmbracă supervedete la Gala Oscar! E drept, nu chiar creatoare, nu chiar supervedete și nu la Oscar…





Atenția mi-a fost atrasă de o postare pe FB a unui articol din presa locală la care a comentat un amic de al meu, unul care se pricepe cât de cât din moment ce a ilustrat printre altele și cartea „Orașul piticoților mincinoși” a lui Dumitru Toma, un autor local de basme pierdut între timp în presă, apărută prima oară în 1983.
Nu insistăm, cert este că amicul se arăta oarecum îndoit de știrea care a inundat Facebook-ul după care o creatoare locală de modă, pe nume Mona Felba – recunoaștem, nu sună rău! – a ajuns să îmbrace vedete de la Hollywood, inclusiv la Gala din acest an a Premiilor Oscar.
Jurnalistul din mine a început să se trezească din amorțire, uite, mi-am zis, iarna se termină imediat, iar tu habar n-ai în ce oraș trăiești, printre ce oameni, a sosit momentul să-l mai lași în pace pe Falcă, că oricum nu obții nimic, mai bine concentrează-te pe partea luminoasă a lucrurilor.
Nu am stat mult pe gânduri, am început documentarea.
Am aflat repede că această creatoare pe numele ei de Mona Felba, nu este de fapt creatoare, recunoaște asta chiar ea într-un interviu, nu are nici studii, aflăm despre ea dintr-un material apărut în kfetele.ro din februarie 2017 că a fost în stafful Chestiunii zilei, după care a trăit 12 ani în străinatate, în Austria, aflăm dintr-un alt articol, după care s-a reîntors la Arad și s-a apucat prin 2014 de design vestimentar. Speră ea ca în viitor să obtină calificările necesare, să ajungă pe la marile case de modă, să devină într-adevăr creatoare de modă cu tot dichisul.
Declarațiile ei însă n-au niciun efect asupra jurnaliștilor care, iată, au mai găsit o poveste de succes internațional cu o româncă pe lângă Simona Halep (premiul Adinei Pintilie de la Festivalul de Film de la Berlin e mizilic pentru ei).
Aflăm în consecință că Mona a reușit să pătrundă între marile branduri care îmbracă vedetele de la Gala Oscar încă din primul an al lansării sale în modă – haute couture, nu-i așa? – asigurând încă din acest an costumația actriței și producătoarei Tamara Henry. Legătura s-a produs prin logodnicul acesteia, un regizor și producător celebru al casei de fime Vanilla Fire, Steven Barber, pe care l-a cunoscut la o prezentare din Praga.
Ne-am pus pe Wikipedia imediat, fiindcă, spre rușinea noastră de vechi cinefili, nu am auzit până acum nimic nici despre supervedeta Tamara și cu atât mai puțin despre celebrul ei fiancé, cum zic englezii.
Wikipedia nu ne-a ajutat, ne-am dus de aceea la IMDb, site-ul care știe tot ce mișcă în industria cinematografică, notând producțiile de la 1 la 10 pe baza aprecierii spectatorilor.
Victorie: am găsit trei filme, documentare toate, două neapreciate – nu au întrunit măcar cinci spectatori care să le aprecieze – și unul notat cu șapte după 44 de recenzii. Cel mai nou a fost făcut în 2013, cel notat, în care apare și Ed Harris, ca narator de altfel, numit: Return to Tarawna, The Leon Cooper Story, fiind din 2009.
Tamara Henry apare ca producătoare și ea la primele două filme, cele care nu sunt calificate pe IMDb datorită lipsei de interes am spune absolut.
Pe lângă asta, Tamara, aflăm tot de pe IMDb, este o foarte apreciată prezentatoare de televiziune – nu actriță, să ne înțelegem – și care în ultima vreme acoperă pentru Santa Monica Chanel 16 partyul de vizionare a Galei Oscar numit The Night of 100 Stars.
Cam atât, după ore întregi de căutări, e momentul să tragem linie și să adunăm ce am aflat, să vedem ce iese.
Gala Oscar se ține la Los Angeles în Dolby Theater, partyul la care face furori Tamara Henry în rochia Monei Felba, la un hotel din Beverly Hills. La Dolby Theater, într-adevăr, se duc doar cei invitați, mai ales cei care sunt nominalizați pentru premiile Oscar. Organizarea este atât de scrupuloasă și exclusivă încât atunci când un invitat se ridică de pe scaun să iasă un pic – posibil doar în pauzele anunțate – oameni angajați pentru asta se pun în locul lui și îi redau locul după ce se întoarce. Pe de o parte să nu apară locuri neocupate în transmisie, pe de alta să-i asigure locul invitatului indiferent de ce se întâmplă.
La Night of 100 Stars se duc cei care nu se duc la Oscar și nici la afterpartyurile exclusive de după, dintre care cele mai celebre sunt ale revistei Vanity Fair și cel al lui Sir Elton John.. La ce se duce Tamara este pur și simplu un party de vizionare, cum sunt multe altele în noaptea Oscarurilor peste tot în lume, acesta cu scop de binefacere patronat de mogulul de modă Peter Nygard, un canadian de origine finlandeză și care de peste 20 de ani invită la această întâlnire lumea bună, rămasă pe din afară la Oscaruri, din Hollywood.
Contra cost, firește, este adevărat că biletul cel mai ieftin e doar de 1000 de dolari, însă pentru un tratament VIP trebuie să plătești până la 25 de mii pentru a vedea la televizor adevăratele vedete ale momentului, adică să vezi ceea ce putem vedea și noi aici la Arad dacă ne hotărâm să stăm treji noaptea la Gala Oscar.
Ei, la acest party face Tamara Henry interviuri de complezență cu vedetuțele de acolo pentru un canal de cartier al Los Angelesului, fiind atât de departe de covorul roșu de la Dolby Theater ca oricare dintre noi, arădeni așteptând venirea primăverii.
Revenim la titlul materialului, cu Radio Erevan, desigur, atunci când un ascultător întreabă: este adevărat că o creatoare de modă din Arad îmbracă supervedete care fac furori cu rochiile ei la Gala Oscar?
Răspunsul îl stiți deja, este oferit de patru ani de zile la fiecare Gală Oscar de ziarele în căutare de senzațional ieftin din România: da, este adevărat, dar nu este creatoare de modă, nu îmbracă vedete și nu la Gala Oscar!
Pe de altă parte, hai să vă spunem și care a fost senzația vestimentară a Galei Oscar din acest an. O puteți vedea în ultima fotografie, nimic de explicat, nimic de adăugat: e Armani și e Nicole Kidman în formă de cadou… la Gala Oscar pe bune…
Ei, da…
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)