ECOurage-ul de a arăta defecte cu degetul, adus la FITN





Le-a trebuit curaj actorilor clujeni să încerce un spectacol atipic, dar mai ales să-l joace în aer liber, în fața Primăriei Arad, ca parte a Festivalului de Teatru Nou, pentru că ieri vremea a fost mai mult decât capricioasă, iar riscul de a se trezi fără spectatori și să danseze singuri prin ploaie a fost destul de mare. Dar curajul le-a fost răsplătit, vremea a ținut cu ei, iar publicul s-a arătat mai mult decât încântat.
Scurt și la obiect, doar 30 de minute de teatru coregrafic, suficient încât să capteze atenția celor adunați în jurul platoului și să nu plictisească, spectacolul „d’ECOurage”, realizat de Andrea Gavriliu – una dintre persoanele alese ca punct de referință pentru ediția de anul acesta a FITN – a atras atenția, într-un mod jucăuș, asupra celor mai cunoscute lucruri toxice ale vremurilor noastre: fumatul, plasticul, mâncarea nesănătoasă… prin intermediul dansului și a ritmurilor muzicii compuse de Dobrică de la Șuie Paparude.
„Suntem ceea ce bem și mâncăm, suntem ceea ce vorbim, suntem ceea ce respirăm (…) Un spectacol stradal tineresc dar cu un mesaj înțelept“, a spus Andrea Gavriliu, arătând esența spectacolului „d’ECOurage”.
Andrea Gavriliu, absolventă a Facultății de Teatru şi Televiziune de la Universitatea „Babeş-Bolyai” și a studiilor masterale de coregrafie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“, a pregătit pentru spectacolul d’ECOurage 15 studenți, tot de la facultatea clujeană a cărei absolventă a fost și ea. Aceștia sunt: Andreea Bănică, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindriş, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stănilă, Maria Teișanu, Victor Tunsu și Eric Țuțuianu.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)