Noua Acropolă vă invită la Zilele Filosofiei, ediția a II-a – ȘCOALA DE FILOSOFIE





Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită să celebrăm împreună Ziua Mondială a Filosofiei decretată de UNESCO, prin a cunoaște cum, unde, de către cine și cu ce scop este studiată Dragostea de Înțelepciune. Din vremuri imemoriale, Școala de Filosofie a fost punctul de întâlnire al valorilor ca Adevărul, Justețea, Frumosul și Binele pentru ca acestea să se împletească armonios într-o Știință, Societate, Artă, Religie și Etică care urmăresc evoluția individuală și colectivă a ființelor umane.
Cum se îmbină studiul filosofiei cu celelalte domenii ale cunoașterii umane? Cine au fost cei care au răspuns la întrebări și au oferit soluții pentru prevenirea și rezolvarea problemelor umane rezultate în urma unei cunoașteri superficiale a naturii umane, a nevoilor și aspirațiilor ei. În cadrul evenimentului, învățăturile lăsate de Pitagora, Platon, Plotin vă sunt oferite sub formă de prelegeri filosofice, ateliere practice și discuții tematice. Ideile sunt abordate din perspectiva filosofiei înțeleasă ca Artă de a Trăi, adică acea artă de a te transforma în om mai bun și mai just și de a te apropia astfel de esența ultimă a Vieții.
Între 22 și 30 noiembrie, vă așteptăm la următoarele activități realizate la sediul Asociației Culturale Noua Acropolă, bd. Revoluției, nr. 71, interfon 10. Intrarea este liberă!
PRELEGERI FILOSOFICE:
Pitagora. Matematica sacră
22 noiembrie, ora 19:00
Prezintă: Laurențiu Plăcintă
Platon. Filosofia și societatea
23 noiembrie, ora 19:00
Prezintă: Anda Nacu
Plotin. Frumusețea și armonia
28 noiembrie, ora 19:00
Prezintă: Iulia Pantelimon
Nevoia de oameni buni
29 noiembrie, ora 19:00
Prezintă: Anda Nacu
ATELIERE PRACTICE:
30 noiembrie
ora 11:00 Atelier de pictură pentru adulți
ora 16:00 Discuție filosofică: Voluntariatul și transformarea societății
Comentariile portalului
Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani, echivalentul a şase vieţi în fiecare minut, potrivit unui studiu OMS publicat miercuri în (...)
Cu tot respectul, lăudabil că ați descoperit că nu exista perfecțiune umană. Dar oare normalitate exista? Sau o minimă evoluție? Ce ziceți de următoarele: ,, (...)
Foarte bun articolul. Felicitări!