Infractorii cibernetici continua sa updateze periodic dispozitivele de tip ‘skimmer’, cu ajutorul carora pot extrage din bancomate suficiente informatii de pe cipul unui card bancar, atentioneaza specialistii Kaspersky Lab, intr-un comunicat remis presei.
“Bancomatele sunt, de mai multi ani, in vizorul escrocilor care urmaresc sa obtina date despre cardurile de credit. Totul a inceput cu dispozitive de tip skimmer primitive – realizate acasa si anexate la ATM, capabile sa fure informatii de pe banda magnetica a cardului si codul PIN cu ajutorul unei tastaturi false sau al unei camera web. In timp, designul acestor dispozitive a fost optimizat, pentru a le face mai putin vizibile. Odata cu implementarea cardurilor de plata pe baza de cip si PIN – care sunt mai dificil, dar nu imposibil de clonat – au luat nastere si asa-numitele dispozitive ‘skimmer’. Acestea sunt o versiune imbunatatita care poate extrage suficiente informatii de pe cipul cardului pentru a efectua un atac online de tip relay. La randul ei, industria bancara a reactionat cu noi solutii de autentificare, unele dintre ele bazate pe biometrie”, noteaza expertii Kaspersky.
Conform unei cercetari desfasurate de Kaspersky Lab privind piata neagra a infractiunilor cibernetice, la ora actuala exista cel putin 12 furnizori care vand dispozitive skimmer, prin care se pot fura amprentele utilizatorilor. Mai mult, cel putin trei furnizori de pe piata neagra dezvolta deja dispozitive ce pot extrage ilegal informatii din sistemele de recunoastere care scaneaza irisul si venele din palma.
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.