Ateliere, film şi teatru la Teba, în luna iulie. Programul evenimentelor marca CitiZenit





Asociația CitiZenit se regrupează după cea de a II-a ediţie a Festivalului Particles şi reia activitatea la hala Teba din Piaţa Olimp. În lunile de vară, ei ne pregătesc un program variat de evenimente – de la proiecţii de film la ateliere şi proiecte interdisciplinare, de la spectacole de teatru la seri cu muzică şi concerte.
Iată ce ne rezervă luna iulie la Teba:
Filme documentare KineDok
Seria filmelor KineDok 2016 continuă în luna iulie în Arad, la hala Teba, cu două filme documentare româneşti care nu trebuie ratate. Miercuri, 13 iulie, de la ora 21.00, arădenii sunt invitați să vizioneze documentarul „Toto şi surorile lui”. În regia lui Alexander Nanau, multi-premiatul documentar spune povestea unei familii din Ferentari – a lui Toto (10 ani) și a surorilor sale adolescente care, cu o mamă la închisoare, trebuie să se descurce pe cont propriu.
Miercuri, 20 iulie, de la ora 21.00, se anunță proiecţia filmului documentar „Roboţelul de aur”, urmată de o sesiune de Q&A cu Radu Mocanu (coregizorul filmului, alături de Mihai Dragolea). „Roboţelul de aur” documentează povestea fascinantă a Steluței, o boxeriță de 32 de ani care și-a petrecut copilăria în case de copii și pe stradă, dar care a ajuns campioană europeană și mondială.
Ateliere de dezvoltare personală
În luna iulie, CitiZenit iniţiază o serie de ateliere de dezvoltare personală prin artă şi metode non-formale. Joi, 21 iulie, de la ora 19, la hala Teba, va avea loc workshop-ul cu tema „Lumea mental-emoţională”. Acest atelier va fi coordonat de Raluca Mureşan, psiholog clujean, şi va aduce în discuţie subiecte legate de lumea mental-emoțională, cu gândurile şi emoțiile ei, indicând rădăcinile problemelor unde putem face schimbări.
Teatru independent
Spre sfârşitul lunii, duminică, 24 iulie, de la ora 20.00, Auăleu – una dintre cele mai vechi trupe de teatru independent din România – revine în Arad, la Teba, cu spectacolul „Ferma”. Spectacolul este inspirat după un binecunoscut roman al secolului XX, despre care Ovidiu Mihăiţă, regizorul, spune că este „perfect valabil aici şi acum, în contextul nostru social-politic în care stăm atât de inconfortabil şi asta îl face să fie un subiect proaspăt şi de interes”. Din distribuţia spectacolului fac parte: Christine Cizmas, Ioan Codrea, Marian Pîrvulescu, Cristian Popescu, Andrei Racolța și Ovidiu Mihaiță.
Atelierele de dezvoltare personală şi spectacole de teatru au loc în cadrul proiectului „Catharsis”, iar proiecţiile de film în cadrul proiectului „Interferenţe”. Ambele proiecte sunt iniţiate şi realizate de Asociaţia CitiZenit cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.
Intrarea la cele 4 evenimente va fi liberă.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)