Ce trebuie să faceți pentru prevenirea infecției cu E.coli





Cel puțin trei dintre copiii cu sindromul hemolitic uremic au mâncat brânză de vaci de la un producător în a cărui fabrică inspectorii sanitari au descoperit bacteria E.coli. Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din Statele Unite a făcut o serie de recomandări pentru a reduce riscul de infecție. O igienă corespunzătoare a mâinilor și evitarea produselor nepasteurizate ar putea preveni infectarea cu E.coli, potrivit Digi24.
Majoritatea bacteriilor de tip E.coli sunt inofensive și de, fapt, sunt o parte importantă din menținerea tractului intestinal sănătos. Cu toate acestea, unele bacterii E.coli sunt patogene, ceea ce înseamnă că pot provoca diverse boli, printre care diaree sau sindromul hemolitic uremic.
Sindromul hemolitic uremic poate apărea la persoane de toate vârstele, dar cel mai frecvent afectează copiii sub cinci ani și oamenii în vârstă.
Recomandările CDC
CDC a precizat că anumite persoane sunt mai predispuse să dezvolte toxiinfecție alimentară sau alte boli care apar ca o consecințăm a alimentație. Astfel, persoanele care prezintă un risc mai mare pentru a dezvolta boli din cauza alimentației sunt femeile însărcinate și nou-născuții, copiii, adulții mai în vârstă și persoanele care au un sistem imunitar scăzut. De asemenea, CDC precizează că este foarte importantă contactarea medicului de familie dacă există bănuiala că ați putea fi infectat cu bacteria E.coli.
Igiena personală este foarte importantă, în mod special spălarea corespunzătoare a mâinilor, precizează CDC. Mâinile trebuie spălate după ce se folosește toaleta, după ce sunt schimbate scutecele copilului și înainte de a prepara mâncarea sau de a mânca. De asemenea, mâinile trebuie spălate după fiecare contact cu un animal.
Părinții trebuie să se spele pe mâini înainte a pregăti mâncarea copilului, înainte de a-i atinge gura sau suzeta. Este recomandat ca părinții să se spele pe mâini înainte de atinge orice obiect care ar putea ajunge în gura copilului.
Dacă într-un anumit moment nu aveți la dispoziție săpun și apă este indicat să folosiți un dezinfectant de mâini pe bază de alcool. Produsele pe bază de alcool reduc numărul de microbi de pe mâini, dar nu sunt un substitut pentru spălarea mâinilor cu apă și săpun.
De asemenea, carnea trebuie găită corespunzător. Astfel, vita trebuie gătită la o temperatură de cel puțin 70 de grade Celsius. Pregătirea mâncării trebuie realizată cu mâinile curate și toate vasele folosite trebuie spălate înainte. Totodată, ar trebui ca odată ce ați folosit tocătorul pentru a tăia carnea, să îl spălați înainte de a-l folosi pentru legume.
Evitați consumul de lapte crud, produse lactate nepasteurizate și sucuri nepasteurizate. De asemenea, trebuie evitată înghițirea apei atunci când înotați în lacuri sau piscine.
Comentariile portalului
Au 27 ani de muncă, respectiv 30 de ani de muncă, nu este vârsta lor
Care ,,numeroase generatii".... au 27 și 30 de ani, câte generații puteau pregăti? Dar să nu umbrim munca lor. Felicitări
Uite cum fugem tot timpul Gică Galerie. 🤣A fugit și de la Antena 3, poate pt că de dimineața l-au nervat la nervii capului niste ,,scârbe" de ziariști (...)