Kolozsvár-ul celebrează tradițiile românești la Arad (galerie foto)





Știri Arad: Târgul „Produs de Cluj” a poposit pentru 3 zile, în acest sfârșit de săptămână, la Arad, în piața Avram Iancu, iar asta datorită unui parteneriat realizat între Primăria municipiului Arad și Asociaţia ”Produs de Cluj” , în urma căruia asociația respectivă s-a oferit să finanțeze întregul eveniment, Aradul oferind doar spațiul. O înțelegere de altfel foarte benefică orașului, dând astfel arădenilor încă un eveniment estival unde ei să se simtă bine și să se bucure de zilele libere.
Evenimentul a presupus participarea a 80-100 de producători şi meşteşugari din Cluj şi invitaţi speciali din Arad cu produse din carne, lactate, miere de albine, siropuri şi ceaiuri naturale, dulceaţă, murături, panificaţie, dulciuri, uleiuri presate la rece şi nu în ultimul rând meşteşuguri populare printre care olărit, sculptură în lemn, piatră, marmură, pictură pe sticlă, costume populare şi multe altele. Scopul Asociației pentru a organiza un astfel de eveniment a fost să dezvolte durabil şi să promoveze produsele, valorile tradiţiei şi ale culturii, a turismului din zona Transilvaniei, să promoveze excelenţa în domeniul agriculturii, a meşteşugurilor tradiţionale, în vederea creşterii competitivităţii în acest domeniu şi a dezvoltării mediului rural, reprezentarea producătorilor locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.
Ca povestioară amuzantă, întorcându-ne de la târg, am auzit 2 trecători discutând:
– Ce-i cu muzica aia din spatele Primăriei?
– Nu. Îi din spatele teatrului… Îs Zilele Clujului!
– La Arad?!
La Arad să fie!, zicem noi, dacă asta a însemnat că arădenii care gustă astfel de evenimente au putut să iasă din casă și să-și rupă câteva ore din rutina zilnică, într-un mod plăcut.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)