duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Kolozsvár-ul celebrează tradițiile românești la Arad (galerie foto)

  de Raluca Medeleanu | 12 iulie 2015, 11:49 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Târgul „Produs de Cluj” a poposit pentru 3 zile, în acest sfârșit de săptămână, la Arad, în piața Avram Iancu, iar asta datorită unui parteneriat realizat între Primăria municipiului Arad și Asociaţia ”Produs de Cluj” , în urma căruia asociația respectivă s-a oferit să finanțeze întregul eveniment, Aradul oferind doar spațiul. O înțelegere de altfel foarte benefică orașului, dând astfel arădenilor încă un eveniment estival unde ei să se simtă bine și să se bucure de zilele libere.

  Evenimentul a presupus participarea a 80-100 de producători şi meşteşugari din Cluj şi invitaţi speciali din Arad cu produse din carne, lactate, miere de albine, siropuri şi ceaiuri naturale, dulceaţă, murături, panificaţie, dulciuri, uleiuri presate la rece şi nu în ultimul rând meşteşuguri populare printre care olărit, sculptură în lemn, piatră, marmură, pictură pe sticlă, costume populare şi multe altele. Scopul Asociației pentru a organiza un astfel de eveniment a fost să dezvolte durabil şi să promoveze produsele, valorile tradiţiei şi ale culturii, a turismului din zona Transilvaniei, să promoveze excelenţa în domeniul agriculturii, a meşteşugurilor tradiţionale, în vederea creşterii competitivităţii în acest domeniu şi a dezvoltării mediului rural, reprezentarea producătorilor locali atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

  Ca povestioară amuzantă, întorcându-ne de la târg, am auzit 2 trecători discutând:

  – Ce-i cu muzica aia din spatele Primăriei?

  – Nu. Îi din spatele teatrului… Îs Zilele Clujului!

  – La Arad?!

  La Arad să fie!, zicem noi, dacă asta a însemnat că arădenii care gustă astfel de evenimente au putut să iasă din casă și să-și rupă câteva ore din rutina zilnică, într-un mod plăcut.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.