vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  991 de candidați la examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie. ISJ Arad a hotărât astăzi și detașarea cadrelor didactice pentru anul școlar 2016-2017

  de Special Arad | 16 august 2016, 2:56 PM | Educaţie

  0

  Azi, 16 august 2016, a început sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat național pentru care s-au înscris 991 de candidați. Probele de evaluare a competențelor la limba română, maternă și modernă precum și a celor digitale se desfășoară în două centre de examen: Colegiul Național Vasile Goldiș pentru municipiu și Liceul Mihai Viteazul Ineu pentru candidații din județ.

  Probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național vor începe în data de 22 august 2016 și se vor desfășura în trei centre de examen, după cum urmează: Colegiul Național Elena Ghiba Birta și Colegiul Economic pentru candidații din municipiu, respectiv Liceul Mihai Viteazul Ineu pentru candidații din județ, anunță Inspectoratul Școlar Județean Arad.

  Totodată, ISJ Arad anunță că în Consiliul de Administrație de azi, 16 august 2016, s-au analizat situațiile privind detașările în funcţiile de conducere, pentru anul şcolar 2016 – 2017, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31.08.2017.

  Din totalul de 189 funcţii de conducere (directori, directori adjuncţi) s-au aprobat următoarele situaţii:
  – pentru 154 cadre didactice s-a aprobat continuarea detaşării în funcţie de conducere;
  – s-au aprobat 24 detaşări noi, din următoarele motive:
  • 3 cadre didactice care au ocupat funcţia de director s-au transferat în unităţi şcolare din alte localităţi;
  • un cadru didactic este în concediu pentru îngrijirea copilului,
  • 2 cadre didactice au solicitat pensionarea,
  • 4 cadre didactice care au ocupat funcţie de conducere nu au dorit prelungirea detaşării în funcţie,
  • 2 cadre didactice şi-au exprimat acordul pentru schimb între director şi director adjunct
  • pentru 12 cadre didactice s-au primit propuneri de detaşare în funcţie din partea unităţilor şcolare sau/şi a primăriilor, cu acordul scris al celor propuşi;
  – 8 funcţii de conducere au rămas vacante/nesoluţionate, urmând să se solicite noi propuneri din partea unităţilor şcolare.

  Pentru funcțiile de îndrumare și control din cadrul ISJ Arad, care nu au fost ocupate prin concurs, Consiliul de Administraţie al ISJ Arad a propus prelungirea detașării pentru inspectorii școlari care sunt în funcție, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31.08.2017. Există două situaţii noi:
  • a fost aprobată detaşarea domnului profesor Dolha Nicolae, profesor titular la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad, pentru postul de inspector şcolar pentru Matematică, cu sarcini suplimentare pentru Informatică, post vacantat prin pensionarea inspectorului şcolar care a fost detaşat până în prezent,
  • întrucât cadrul didactic detaşat în funcţia de inspector şcolar pentru Fizică, cu sarcini suplimentare pentru Chimie şi Biologie nu mai doreşte detaşarea în funcţie pentru anul şcolar următor, acest post de îndrumare şi control a rămas vacant, urmând să fie soluţionată detaşarea în etapa imediat următoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.