84,42% – rata de promovare a concursului național de titularizare la Arad, după soluționarea contestațiilor

  de Special Arad | 11 august 2020, 3:00 PM | Educaţie

  1

  În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, în județul Arad, rata de promovare a crescut la 84,42%, cu 2,94% față de cea inițială (81,48%), anunță Inspectoratul Școlar Județean.

  Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost 105În cazul a 99 de contestații (99,94%), notele au fost modificate astfel: pentru 66 de lucrări contestate, notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 33 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.

  Pe tranșe de note, situația finală are următoarea configurație: patru candidați au obținut nota 10 (zece), iar 322 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).

  Asta înseamnă că din totalul de 578 candidați, 203 nu pot fi angajați pe posturi didactice pe perioadă nedeterminată (nota minimă este 7), dar cu nota minimă 5 (cinci) pot opta pentru un contract de muncă pe perioadă determinată (suplinire).

  De asemenea, 49 candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei.

  Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentative de fraudă, dar lucrările a trei candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

  Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Arad, în perioada 12 – 14 august.

  Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației și Cercetării a publicat astăzi, 11 august, la ora 11:00, rezultatele finale, cât și în dosarul de presă publicat aici.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. sa va fie rușine, stimați profesori. Voi sunteți fauritori de drumuri pentru cei ce aleg scoala si tocmai voi cadeți cu brio examenul. Sa va fie rușine vouă, celor care nu sunteți peste linie, dar și celor care au corectat greșit. Asa, prin corecturi greșite distrugeți idealurile si aspirațiile tinerilor. Prin neștiința voastră…ajung multi “culegatori de sparanghel”. Voi , cei care sunteți picați si apoi, din mila, promovați, veți uita asta și veți da note mici elevilor care greșesc. E trist, ca am ajuns sa vedem profesori picați…care ajung la catedra. “Pe vremea noastra” nu exista un profesor sub linie….rusine voua, fauritori de vise

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.