luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  8 cetăţeni din Afganistan, Pakistan şi Irak, prinși pe câmp în timp ce au vrut să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen

  de Special Arad | 3 ianuarie 2017, 12:29 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat opt cetăţeni străini, trei pakistanezi, un afgan şi patru irakieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară pe la „frontiera verde”, cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  La sfârșitul săptămânii trecute, echipaje din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, pe timpul executării unor misiuni specifice, în apropierea frontierei cu Ungaria, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

  Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre opt bărbați, trei cetăţeni pakistanezi, un afgan şi patru irakieni, toţi solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 16 şi 42 de ani. Aceştia au declarat că au încercat să treacă ilegal  frontiera româno-ungară cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

  Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.