marþi, 19 martie, 2024

Special Arad Logo

    Șapte sfaturi pentru a vă proteja smartphone-ul de frig

    de Special Arad | 10 decembrie 2018, 10:25 AM | IT

    0

    A venit din nou iarna și dacă nouă nu ne place frigul nici smartphone-ului nostru nu-I place acest lucru. În zăpadă și frig telefonul nu va mai fi în aceeași formă, performanțele sale scad simțitor și bateria se descarcă foarte repede. Este posibil ca apa sau umiditatea cauzate de zăpadă să intre în telefon. Acest lucru poate cauza și alte probleme mult mai grave prețiosului nostru prieten.

    Pentru a preveni problemele cauzate de frig și zăpadă, prin intermediul PhonAndroid, vă oferim câteva sfaturi pentru ca smartphone-ul nostru să treacă mai ușor peste perioada de iarnă.

    Telefonul mobil este sensibil la schimbările de temperatură. În timpul iernii, nu este neobișnuit ca dispozitivul mobil să se închidă dacă temperatura scade sub 0° C. De cele mai multe ori, aceste disfuncții sunt doar temporare. Cu toate acestea, dacă nu aveți mare grijă, în cazul expunerii pentru o perioadă îndelungată la temperaturi scăzute, bateria telefonului smartphone poate suferi pagube serioase.

    1. Opriți smartphone-ul când sunt temperaturi foarte scăzute. Dacă în timpul unei plimbări prin zăpadă sau când sunteți expuși unui ger puternic și bateria smartphone-ului scade anormal, opriți-l! Acest lucru ar putea să protejeze telefonul și bateria de daune suplimentare. Dacă telefonul s-a oprit după expunerea la frig, nu vă grăbiți să îl porniți din nou. Bateria lui este doar temporar necorespunzătoare. Lăsați-l câteva ore să se acomodeze cu temperatura din interior. Nu în ultimul rând, dacă plănuiți o bătaie cu bulgări de zăpadă cu urmașii, aveți grijă și lăsați-vă telefonul în casă.
    2. Păstrați telefonul aproape de corp. În loc să vă puneți telefonul în geantă, rucsac sau valiză, păstrați-l aproape de dvs. Căldura corpului va păstra dispozitivul la o temperatura potrivită. Buzunarul interior al hainei este preferat față de cel al pantalonilor. Cu cât telefonul este mai aproape de piele, de corp, cu atât mai mult va fi protejat de frigul de afară. Cel mai bine ar fi să-l lăsăm acasă dar, nu se poate fără el!
    3. Cumpărați o husă de protecție. Dacă vă gândiți să mergeți în vacanță în munți la schi ar trebui să investiți mai bine într-o husă de protecție. Multe modele de pe piață vă pot garanta integritatea dispozitivului mobil și îl puteți proteja împotriva zăpezii și frigului. Unele huse pot chiar să vă încălzească telefonul. Unele tipuri de huse, confecționate din anumite materiale care se folosesc și pentru haine, sunt mai indicate iarna.
    4. Dotați-vă cu un set de căști inteligente sau un smartwatch. În lumea de azi toți dorim să fim permanent conectați. Dacă doriți să primiți apeluri și să răspundeți la mesaje chiar și atunci când vă plimbați la temperaturi foarte mici, trebuie să vă cumpărați un ceas inteligent sau căști inteligente. Cu un smartwatch, puteți vizualiza și trimite mesaje fără a fi nevoie să aveți telefonul la voi. Un Samsung Galaxy Watch este ideal în acest sens. Căștile sunt de mare ajutor pentru că telefonul poate fi ținut în buzunarul interior și puteți efectua apeluri și primi mesaje fără să scoateți telefonul în frig. Căștile Apple AirPods sunt recomandate pentru așa ceva.
    5. Lăsați telefonul să se încălzească după ce s-a oprit din cauza frigului. Nu trebuie să fiți îngrijorați dacă smartphone-ul s-a oprit la temperaturi scăzute. Dar, când ajungeți acasă nu faceți greșeala să-l încălziți plasându-l pe un radiator sau cu un uscător de păr! Nu încercați să accelerați încălzirea smartphone-ului prin nici o metodă. Lăsați-l să se aclimatizeze câteva ore la temperatura camerei într-un mediu uscat.
    6. Porniți modul „mănuși” sau cumpărați-vă mănuși tactile. Pentru a vă ușura viața în timpul iernii, unele smartphone-uri, cum ar fi gama Samsung Galaxy S / Galaxy Note sau Sony Xperia, includ un mod foarte practic de mănușă. Datorită acestui mod, vă puteți folosi mănușile, mai ales dacă acestea sunt mănuși din piele. Dacă telefonul dvs. smartphone nu este echipat cu un mod „mănuși”, vă puteți permite totuși o pereche de mănuși tactile. Există multe perechi de toate stilurile și pentru toate gusturile în comerț.
    7. Protejați telefonul împotriva umidității. Nu mai trebuie să amintim că zăpada este apă. Dacă telefonul vine în contact cu zăpada, apa poate intra în structura sa. Dacă observați pete ciudate sub ecranul tactil după ce ați scăpat telefonul în zăpadă, opriți-l imediat. Din nou, nu încercați să îndepărtați apa cu un uscător de păr, un radiator sau o flacără. Așteptați să se usuce înainte de a încerca să reporniți telefonul. Astăzi sunt multe smartphone-uri care sunt certificate IP68, dacă aveți un astfel de telefon acesta este protejat contra apei și prafului. Dacă nu, sunt huse impermeabile care vă ajută în astfel de cazuri.

    Sunt câteva sfaturi care sperăm să vă protejeze prețiosul companion de frig și zăpadă.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.