miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șase noi apeluri de proiecte lansate prin Programul Regional Vest, pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale

  de Special Arad | 30 ianuarie 2024, 9:43 AM | Recomandările editorilor | Regional | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă Special Arad)

  Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027, a publicat Ghidul de finanțare pentru șase apeluri de proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Regiunea Vest.

  Se finanțează activități precum: reabilitarea termică a a elementelor de anvelopă a blocurilor de locuințe, modernizarea sistemelor tehnice (cum ar fi instalaţiile de încălzire sau iluminat), achiziționarea de surse regenerabile de energie pentru părțile comune și, în procent limitat, alte investiții conexe.

  Solicitanții eligibili sunt primăriile de municipii și orașe din Regiunea Vest. Alocarea financiară este de 55,03 milioane euro.

  Proiectele trebuie să aibă o valoare minimă eligibilă de 200.000 de euro și pot atinge praguri maxime diferite, în funcție de tipul de unitate administrativ-teritorială, astfel:

  •  5 milioane de euro– pentru primării de municipii reședință de județ;

  •  2,5 milioane de euro– pentru primării de municipii;

  •  1,5 milioane de euro– pentru primării de orașe.

  Contribuția proprie a beneficiarului este de cel puțin 2% din valoarea totală a investiției realizată de unitatea administrativ-teritorială, respectiv 0% pentru Asociația de proprietari.

  Apelurile sunt de tip competitiv pentru orașele din Regiunea Vest, cu excepția celor din ITI Valea Jiului; și de timp necompetitiv pentru toate municipiile de regiune și orașele din ITI Valea Jiului. Perioada de depunere a proiectelor este 26.04.2024 – 26.01.2025.

  Toate condițiile de finanțare se regăsesc în Ghidul solicitantului, disponibil aici.

  Pentru informații suplimentare despre eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, doritorii pot contacta Biroul HelpDesk din cadrul ADR Vest la telefon 0256-491.923, e-mail [email protected].

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.