duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Controversata „zi a generalilor”, 6 octombrie, scoate în stradă Noua Dreaptă, Jobbik și UDMR deopotrivă. Și nu ies să se pupe…

  de Lucian Valeriu | 21 septembrie 2014, 9:03 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Pe 6 octombrie, naționaliștii români de la Noua Dreaptă și alte organizații afine (care încă nu și-au anunțat oficial prezența) s-ar putea intersecta pe Bulevardul Revoluției cu extremiștii Jobbik și simpatizanții acestora.
  La Arad, cele două tabere dușmane de veacuri comemorează cei 165 de ani scurși de la execuția ofițerilor dezertori în mod diametral opus: românii – martiriul a 40.000 de conaționali care au căzut victime în timpul Revoluțiilor pașoptiste paralele, asasinați de armata ungară, iar maghiarii – „martiriul celor 13 generali” (care, conform datelor istorice, nu au fost nici martiri. nici generali).

  Acum doi ani, extremişti Jobbik au mărșăluit la comemorarea celor 13 generali maghiari de la Arad

  „Sute de persoane au participat, sâmbătă, la manifestările organizate la Arad cu prilejul comemorării a 163 de ani de moartea celor 13 generali ucişi în timpul revoluţiei maghiare de la 1848-1849, printre cei prezenți fiind și preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, transmite corespondentul NewsIn (…) La manifestările comemorative a participat și un grup al partidului de extremă dreaptă din Ungaria, Jobbik. Prezența celor de la Jobbik l-a nemulțumit pe liderul UDMR” – scria site-ul realitatea.net pe 6 octombrie, 2012.
  „Reprezentanţii partidului Jobbikk vin în fiecare an, nu avem ce face. Nu mă bucură, dar nu putem să le interzicem să fie aici. Faţă de anul trecut şi faţă de acum doi ani, când au fost mai mulţi şi au făcut şi demonstraţii mai gălăgioase, în acest an au depus o coroană şi cu asta lucrurile s-au şi terminat. Asta este viaţa. Eu cred că în astfel de situaţii nu trebuie să facem astfel de evenimente. Cred că totuşi lumea va înţelege că ceea ce facem noi aici, în 6 octombrie, sau când comemorăm diferite evenimente, nu facem pentru a enerva pe cineva sau pentru a jigni pe cineva. Aşa cum sunt convins că nici românii când comemorează evenimente istorice nu fac pentru a supăra pe cineva”,  declarat Kelemen Hunor atunci.
   
  Autorităţile locale au dat aviz favorabil marşului pro-maghiar…
   
  aşa încât era evident, constituțional și logic că va trebui să facă acelaşi lucru şi în cazul Noii Drepte – sau a oricărui grup pro, anti, neutru sau ce-o fi… de altfel. Așa încât  manifestarea promaghiară este programată „să se desfăşoare între 8 dimineata – 8 seara”, pe stăzile centrale ale municipiului – conform adresei oficiale trimisă de către Primăria Arad organizației căreia, inițial, i s-a refuzat organizarea marșului pro-român.
  Din informațiile noastre, la marș vor participa și membrii grupării extremiste Jobbik… așa încât nu credem că taberele adverse își vor împărți flori și pupici pe străzile Aradului.
   
   Este suficient să citim acest Comunicat de presă, 
  „Noua Dreapta a primit aviz favorabil (conform adresei nr. 58948 din 18.09.2014) pentru adunarea publica dedicata comemorarii celor 40.000 de romani asasinati in Transilvania la 1848-1849 de trupele maghiare comandate de cei 13 generali criminali, aviz ce a urmat adresei de refuz nr 36.570 din 19.09.2014. Precizam ca avizul favorabil pentru mitingul din 06 octombrie 2014, s-a obtinut doar atunci cand s-a adus la cunostinta membrilor comisiei pentru avizarea adunarilor publice ca va fi actionata in instanta, in contencios administrativ. Unii membrii ai comisiei au facut presiuni asupra reprezentantului Noii Drepte prezent la comisie, in vederea modificarii zilei mitingului, pentru a nu-i deranja pe cei care vin sa-i comemoreze pe cei 13 generali (niste criminali responsabili de moartea a 40.000 de romani) care se vor afla la Biserica Catolica. Noua Dreapta nu a cedat presiunilor si nu v-a ceda niciodata atata timp cat este vorba de interesul national. De asemenea, Noua Dreapta Filiala Arad respinge categoric initiativa legislativa lansata de UDMR, la Cluj, cu privire la autonomia tinutului regional secuiesc (respectiv judetele Harghita,Covasna si intreg judetul Mures). Singura noutate adusă de acest proiect de lege este revendicarea în întregime a judeţului Mureş, ceea ce depăşeşte cu mult limitele aşa-zisului ”ţinut secuiesc”. Explicaţia este cât se poate de pragmatică: România are a treia rezervă de gaze din Uniunea Europeană (după Olanda şi Marea Britanie) şi peste 60% din totalul producţiei de gaze naturale din România este extrasă pe teritoriul judeţului Mureş! Miza este deci economică şi tare mă tem că o mare putere de la est sau de la vest urmăreşte anularea independenţei energetice a României. (din interviul d-lui Tudor Ionescu). Noua Dreapta atrage atentia lui Kelemen Hunor ca, daca la Arad pe 06 octombrie,va vorbii despre autonomia teritoriala a tinutului secuiesc isi asuma un mare risc si va suporta toate consecintele ce decurg de la o astfel de instigare la separatism. Noua Dreapta Filiala Arad NU va mai tolera nesimtirea UDMR si niciun gest ce aduce atingere UNITATII, INTEGRITATII si SUVERANITATII ROMANIEI. ”
  Presedinte Noua Dreapta Filiala Arad Arad, Angel Popescu 22.09.2014.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: „Cei 13 generali” executați acum 165 de ani au fost eroi pentru România, sau criminali?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Întrutotul de acord cu d-nul A Popescu. Cea mai mare nesimțire este a celor ce hotărăsc pt țară după împușcarea ceaușeștilor, vreme de întunericit care – așa cum a fost cu analfabetismul său de oltean scornicit – NU a permis ungurilor nici măcar să ridice o sprânceană deasupra nasului. Iliescu a făcut prima gafă uriașă în martie 90 când a TOLERAT ”răscoala” din județele cu problemă, în speță, Mureș – atunci când românul Mihai Cofariu a fost bătut și lovit de toți ungurii participanți la manifestarea antiromânească din zonă. Românul a rămas legumă în timp ce barbarilor le-a umflat vântul pânzele idealului istoric, acela de a pune laba lor de huni flămânzi pe frumoasa și bogata inimă a țării. NICIODATĂ! Toți care au venit la putere până în ziua de azi au vânat voturile ungurilor lăsând cureaua din ce în ce mai largă, până, iată – sunt gata să -și înfigă gheara în Transilvania. Tolerăm și lăsăm totul în voia lor doar ca să ajungă unul și altul la putere. Ponta e în stare să sacrifice tot doar să se vadă la cotroceni! La toată trădarea și vânzarea asta de țară cred că mai sunt români adevărați care să spună NU! Eu nu am nicio îndoială în privința-mi. Și ca mine, mulți. Viața mea aparține acestei țări. O dăruiesc fără preget apărării acestui pământ sfânt. Istoria noastră e plină de trădări și sânge de martiri. Îl dau dacă trebuie dar jur că România nu-și va pierde steagul, gloria străbună, Dumnezeul ei și viitorul care aparține copiilor – nicidecum jegurilor vânzătoare de țară pt un vot! D-le Angel Popescu veghem împreună asupra acestei flori de colț din grădina Maicii Domnului, România.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.