6 firme din Arad, amendate de Protecția Consumatorului pentru produse expirate și alte abateri de la legislația în vigoare

  de Special Arad | 26 iulie 2019, 12:39 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Comunicat. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Arad desfășoară pe toată perioada estivala ample acțiuni tematice de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor la prestarea serviciilor de alimentație publică, restaurante și zone de agrement, în special locațiile în aer liber .
  Până în acest moment s-a constatat o serie de abateri de la legislația privind protecția consumatorilor și anume: 6 operatori economici controlați nu au folosit produse și proceduri sigure.

  Produse expirate :
  – carne vită – 21 kg/810 lei,
  – mezeluri – 2 kg/44 lei,
  – produse congelate – 5 kg/125 lei,
  – lipsă grafic de temperatură;
  – lipsă elemente de identificare / caracterizare.

  Pe lângă sancțiunile contravenționale în cuantum de 46.000 lei, au fost dipuse măsuri de oprire definitivă a produselor alimentare cu deficiențe ( 28 kg/981 lei). Toate unitățile de alimentație publică de pe raza municipiului și județului Arad rămân, în continuare, sub atenta supraveghere, acțiunea tematică fiind în plină desfășurare.

  (Nota redacției: Protecția Consumatorului nu a comunicat care sunt aceste firme amendate).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.