5,5 milioane de euro din bani europeni pentru reabilitarea clădirii care va găzdui Facultatea de Științe Economice a UAV

  de Special Arad | 6 mai 2020, 5:42 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  1

  Un alt proiect cu finanţare europeană pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale contractat astăzi în Regiunea Vest are ca beneficiar Universitatea Aurel Vlaicu din Arad – “Reabilitare, modernizare, extinderea și echiparea clădirii Corp A, din str. Paul Chinezu nr. 10, demolare parțială corp B”. Finanțarea se ridică la aproximativ 5,5 milioane de euro.

  Facultatea de Științe Economice îşi va muta activitatea din locația actuală în imobilul de pe strada Paul Chinezu nr. 10 în urma implementării acestui proiect.
  Clădirea, cu regim de înălțime S+P+2E, va avea o suprafață totală desfășurată de 3.313 metri pătraţi.
  Proiectul cuprinde inclusiv dotarea unității de învățământ cu toate echipamentele specifice necesare şi peste 1100 de studenți vor beneficia de această infrastructură de educație extinsă, reabilitată și modernizată.

  Valoarea totală a investiţiei este de 26.938.056,58 lei, din care 26.399.295,46 lei finanţare nerambursabilă.
  Durata de implementare este de 34 de luni.

  Proiectul este finanţat prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.