vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    5000 de kilograme de brânză şi caşcaval confiscate! Sechestru pus la o fabrică din Covăsânț

    de O. Peniță | 26 iulie 2016, 12:18 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    1

    Știri Arad. Inspectorii sanitar-veterinari au pus sechestru pe 5.000 de kilograme de brânză şi caşcaval, în urma unui control efectuat de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad la Covăsânț, la o fabrică de produse lactate . Aceasta a fost pusă în funcțiune recent dar au fost descoperite nereguli care au determinat inspectorii să pună sechestru.

    Directorul DSVSA, Viorel Agud a declarat că fabrica respectivă nu efectuase analizele necesare în cazul laptelui care era folosit la fabricarea produsului finit, fapt care putea să pună în pericol siguranţa consumatorilor.

    Astfel, au fost confiscate cinci tone de brânză şi caşcaval, produsele urmând să fie distruse într-o unitate specializată, pentru a se evita apariţia unor evenimente neplăcute. De menţionat este că, fiind recent pusă în funcţiune, fabrica producea pe stoc, astfel încât produsele sale nu au ajuns în magazine.

    Mai mult, se pare că laptele folosit ca materie primă era cumpărat de la diferite persoane fizice care, având un număr mic de animale, nu îşi permit să-l ducă la analize. Mai mult, nici producătorul nu făcea analizele necesare.

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. ”…la Covăsânț, la o fabrică de produse lactate . Aceasta a fost pusă în funcțiune recent dar au fost descoperite nereguli care au determinat inspectorii să pună sechestru.”

      Dragi ziaristi!
      Cum se numește ”Fabrica de lapte”???
      Cine este proprietarul ei?
      Ce au descoperit în produse, încât au fost nevoiți să pună sechestru?

      Vrem să știm să ne ferim de ei pe piață.
      Noi cititorii, suntem și ”Consumatorii”. Ori ei dacă sunt atât de AROGANȚII NAIBII, să nu facă nici un control sanitar veterinar al laptelui achiziționat, mai ales că îl cumpără aleatoriu de la ”persoane fizice” și acestea nu sunt în stare să producă lapte necontaminat, atunci nu merită să ne VÂNDĂ nouă. În branșa asta nu merge pe încredre. Există deja un șir de exemple negative.

      Vrem nume și prenume, tuturor descreiaraților care ”se bagă în bussynes”, fără să înțeleagă ce responsabilitate au față de consumatori.

      Atenție dl director DSVSA Viorel Agud!!!
      Ce a fost descoperit în produsele finite ale acestei Fabrici de prelucrare a laptelui?
      Vă somăm să luați măsurile legale conforme cu legislația în vigoare. De asemenea vă cerem să sesizați Poliția, ca cei ce sunt platiți să o facă, să descopere sursa de infecție.

      Ceva este cu totul și cu totul AIUREA în procesul tehnologic al Fabricii în cauză. Nu respectă regulile sanitaro-veterinare și acest lucru este EXTREM de grav. Dacă de la primele luni de funcționare sunt atât de ”relaxați/indolenți”, atunci ce se va întampla când deja vor intra în rutina de producție?
      Asemnea IRESPONSABILI trebuie eliminați din sistem.

      Felicităm DSVSA-ul: – Cu această ocazie ați fost pe fază! În consecință vă mulțumim. 🙂

      +5 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.