joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  50 de fotografii realizate de 14 artiști ai Foto Club Arad, expuse la „Lencsési Közösségi Ház” din Békéscsaba

  de Special Arad | 18 septembrie 2022, 2:48 PM | Cultură

  0

  (foto: Boran Octavian Mircea / Facebook)

  La invitația Atelierului Foto Marvany din Békéscsaba, sâmbătă, 10 septembrie 2022, o delegație a Asociației Foto Club Arad a făcut o vizită în orașul Békéscsaba și în împrejurimi. 14 artiști fotografi arădeni au expus și o parte din lucrările lor la Lencsési Közösségi Ház (Casa de Cultură Lencsési).

  „Dimineață ne-am deplasat la două ferme slovăcești: Franko Tanya și Petrovics. Am fost primiți cu multă căldură de gazde care ne-au vorbit despre afacerea lor. Acolo ei pot asigura cazarea și se poate mânca natural pentru că majoritate sunt produse locale. Ne-am simțit extraordinar de bine și ne-am adus aminte de copilărie…

  După masă am vizitat Muzeul Munkácsy Mihály. Am fost impresionați de expoziția armatei cu soldați de teracotă din China, dar și de celelalte secții permanente ale instituției: pictură, științele naturii, istorie locală, etc.

  La ora 16 a avut loc vernisajul colecției Asociației Foto Club Arad la Casa de Cultură Lencsési, Békéscsaba.

  Ne-am reîntâlnit cu mulți prieteni pe care nu i-am văzut de mult timp … La deschidere au vorbit: dl. Takacs Peter, Directorul Casei de Cultură, dl. Varga Tamas, Vice Primarul orașului, dl. Katona Peter, Președintele Atelierului Foto Marvany și Mircea O. Boran, Președintele Asociației Foto Club Arad. Am fost încântați de muzica la flaut interpretată de trei eleve ale școlii de muzică din oraș!”, spune Mircea Octavian Boran E AAFR, Președintele Asociaţiei Foto Club Arad.

  Sunt expuse 50 de fotografii realizate de 14 autori: Boran Octavian Mircea, Bulzan Radu, Buță Marius, Creștin Călin, Cristea Alexandru, Despotov Danijela, Draga Denis, Horga Andreea, Filip Ovidiu, Iolu Octavian, Iordan Camelia, Niță Brighita, Scrob George, Silaghi Octavian.

  Expoziția poate fi vizitată până pe data de 1 octombrie.

  „Seara am petrecut-o tot în oraș vizitând mai multe expoziții: machete, fotografie, biciclete vechi. Au fost inedite și cele două vagoane de tren transformate într-un mic restaurant. Mulțumim pentru ziua frumoasă oferită de prietenii noștri din Békéscsaba și sperăm că ne vom revedea curând!

  Nu ezitați să vizitați orașul Békéscsaba dacă sunteți în apropiere pentru că sigur veți avea multe locuri interesante de văzut, mult mai multe decât cele prezentate aici și acum”, adaugă Mircea Octavian Boran E AAFR.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.