joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Protest la Festivalul de Film de la Cannes! O femeie a apărut goală pe covorul roșu

    de - | 21 mai 2022, 12:16 PM | Internaţional

    0

    (foto: Captură video Reuters)

    Războiul Rusiei din Ucraina a fost în centrul atenţiei la Festivalul de film de la Cannes, vineri, când o femeie neidentificată a apărut pe covorul roşu, dezbrăcându-şi hainele în semn de protest faţă de agresiunile sexuale la care sunt supuse mai multe femei în timpul conflictului, informează France24.

    Cu trupul pictat în culorile drapelului ucrainean şi cu mesajul „Nu ne mai violaţi”, tânăra a fost scoasă imediat de agenţii de pază. Aceasta a fost cea mai recentă referire la situaţia dificilă a unei ţări devastate de război al cărei preşedinte a deschis festivalul la începutul acestei săptămâni cu un apel emoţionant la puterea cinematografiei. Manifestanta a purtat doar lenjerie pătată cu vopsea roşie şi a scandat, în timp ce vedetele din lumea filmului pozau pe covorul roşu. Gestul ei a fost oprit imediat de agenţii de securitate, care au învelit-o într-un sacou şi au scos-o de pe covorul roşu.

    Citeste mai mult: adevărul.ro

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.