luni, 29 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Aproape 4000 imobile vor fi expropriate pentru drumul expres Arad – Oradea

    de Raluca Medeleanu | 2 aprilie 2024, 8:41 PM | Administraţie | Topic special

    1

    Decizia de expropriere pentru imobilele care sunt situate pe traseul viitorului drum expres Arad – Oradea a fost emisă de CNAIR.

    Vor fi afectate în total un număr de 3.994 de imobile private sau publice. Decizia de expropriere va fi afișată la sediul Consiliilor Locale din localitățile prin care trece traseul viitorului drum expres, din județele Arad și Bihor.

    Investiția se situează pe raza teritorială a municipiului Arad, respectiv pe raza localităților Chișineu – Criș, Livada, Macea, Șimand, Șofronea, Zerind, Zimandu Nou, din județul Arad, și a localităților Avram Iancu, Cefa, Ciumeghiu, Gepiu, Mădăras, Nojorid, a municipiilor Oradea și Salonta, și localităților Sânnicolau Român și Sântandrei, din județul Bihor.

    Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a scos la licitație, în paralel, două contracte pentru actele de cadastru necesare exproprierilor acestui drum expres, având termen de depunere al ofertelor data de 9 mai 2024.

    După semnarea contractelor, se va face dezmembrarea terenurilor și comisiile de analiză vor emite procesele-verbale și hotărârile de stabilire a despăgubirilor în baza cărora se vor achita sumele.

    Amintim că cele 3 loturi pentru construcția drumului expres Arad – Oradea sunt la ora actuală în faza de licitație, demarată de CNAIR.

    Lucrările vor avea o lungime totală de 120,47 km, urmând să fie construite și 12 noduri rutiere, 4 Centre de Întreținere și Coordonare, respecitv 86 de poduri și pasaje. Drumul expres va face legătura cu cele două autostrăzi, Arad – Timișoara, respectiv Autostrada Transilvaniei, dar și cu drumul expres M44 din Ungaria.

     

    • Citește și: Licitația pentru lotul doi din drumul expres Arad – Oradea a fost lansată · Special Arad

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Probabil ca decizia a fost emisa dar a uitat-o vreun functionar in sertar nefiind publicata pe site-ul CNAIR si la avizierul UAT-urilor implicate cum de altfel prevede L255/2010,pentru ca de la anuntare/afisate curg ceva termene potrivit legii. Dar poate o gasesc candva ca tot sunt suspendate licitatiile, nu ar fi graba!!!! Daca lasa M. Transporturilor cum dealtfel a fost si dorinta autoritatilor locale ca licitatiile sa fie organizate la nivel local probabil era inceput si lucru, HG 1305 fiind dat din 31.12.2023,dar….!!!!Spor la treaba!!!!

      +1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    4 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.