luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Licitația pentru lotul doi din drumul expres Arad – Oradea a fost lansată

  de Mihai Todoca | 24 martie 2024, 5:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  În timp ce licitațiile pentru realizarea tronsoanelor aferente lotului 1 și 3 din drumul expres Arad-Oradea au fost lansate în urmă cu o lună (23 februarie, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 11 Aprilie), licitația pentru cel de-al doilea tronson a fost lansată la sfârșitul acestei săptămâni, vineri.

  Tronsonul de aproape 40 de kilometri este cuprins între Chișineu-Criș (AR) și Salonta (BH), iar în cadrul aceleiași licitații se află și un drum de 10 km care va face legătura între România și Ungaria. Termenul limită în care firmele vor putea să depună ofertele pentru realizarea lotului este 9 Mai anul acesta.

  Cu un termen de realizare de doi ani, investiția în acest lot este estimată la valoarea de 3,4 miliarde de lei fără TVA.

  Drumul expres Arad-Oradea se va racorda și la rețeaua ungară de drumuri expres, care face legătura între Bekescsaba și Budapesta.

  Așa cum Special Arad a mai scris drumul va avea 12o de kilometri, va uni întreg vestul țării, făcând legătura cu cele două autostrăzi, Arad-Timișoara, respectiv Autostrada Transilvaniei, dar și cu drumul expres M44 din Ungaria. Acesta va începe de la Varianta de Ocolire Arad la nivel de autostradă, în nodul rutier existent pe DN7, va ocoli municipiul prin nord-vest, apoi va continua în apropierea drumului național 79 (Arad-Oradea).

  Citește și: Intrarea României în Spaţiul Schengen: Poliția de Frontieră spune ce se va întâmpla după 31 martie și care sunt condiţiile de călătorie pentru minori

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.