vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  400 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană în timp ce încercau să ajungă în Italia!

  de Special Arad | 18 aprilie 2016, 6:20 PM | Internaţional

  0

  Zeci de imigranţi, majoritatea din Africa, s-au înecat după ce vasul supraaglomerat la bordul căruia se aflau peste 400 de persoane s-a răsturnat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge din Egipt în Italia, scrie Daily Mail.

  Cei mai mulţi imigranţi de la bordul vasului erau din Somalia, Eritreea şi Etiopia.

  Serviciile de intervenţie nu au reuşit să salveze decât 29 de persoane.

  Din cei peste 400 de imigranţi, majoritatea s-ar fi înecat, a declarat ambasadorul somalez în Egipt pentru ediţia în limba arabă a BBC News.

  Lista cu numele victimelor şi fotografii ale acestora au fost postate pe reţelele de socializare de mai mulţi utilizatori somalezi.

  Italia a devenit o destinaţie din ce în ce mai frecventată de extracomunitari, după ce accesul în Grecia, principala poartă de intrare a imigranţilor în Europa, a fost restricţionat prin acordul încheiat între Turcia şi UE pe 18 martie.

  SURSA: mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.