40 de elevi arădeni vor merge în Portugalia, printr-un proiect al Centrului de Educație Incluzivă

  de Special Arad | 20 octombrie 2020, 3:58 PM | Educaţie

  0

  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Arad

  Comunicat. Consilierii județeni au aprobat derularea de către Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a proiectului ”Vreau să învăț, chiar dacă sunt un CES!”

  Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a aplicat în cadrul programului Erasmus+, pentru a obține finanțare în vederea derulării unui proiect privind participarea a 40 de elevi, 31 de însoțitori și 8 cadre didactice la activități de preprofesionalizare în cadrul a 3 ateliere ocupaționale de abilitare manuală, fiind declarat câștigător.

  Proiectul se va derula în anul 2021, pe o perioadă de 4 luni, în Portugalia, deplasarea derulându-se în 4 fluxuri de mobilitate. În urma aprobării proiectului, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale va acorda Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad un grant în sumă de 190.840 Euro, pentru derularea activităților cuprinse în proiect, în două tranșe: o prefinanțare de 80%, în sumă de 152.672 Euro, în termen de 30 zile de la semnarea contractului, care a și fost primită, iar diferența de 20 % în termen de 60 zile calendaristice de la finalizarea proiectului. Proiectul nu prevede cofinanțare, toate cheltuielile eligibile fiind acoperite de grant.

  „Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a obținut finanțarea pentru un proiect important, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Elevii își vor dezvolta competențele și vor face schimb de experiențe cu elevi cu nevoi similare, din alte țări. Atât elevii, însoțitorii cât și cadrele didactice vor beneficia de experiențe care să le crească încrederea, stima de sine, deschiderea și nu în ultimul rând creșterea capacității de a se descurca în societate”, este de părere Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.