duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  22 de ani de închisoare pentru femeia care i-a trimis o scrisoare otrăvită lui Donald Trump

  de - | 18 august 2023, 9:07 AM | Internaţional

  0

  Pascale Ferrier, o franco-canadiană, a fost condamnată joi la aproape 22 de ani de închisoare în Statele Unite pentru că i-a trimis o scrisoare otrăvită lui Donald Trump la Casa Albă în 2020, a anunţat justiţia americană, informează AFP.

  Femeia, în vârstă de 56 de ani, a pledat vinovată în ianuarie la tribunalul federal din Washington pentru „încălcări ale regulilor armelor biologice”.

  Sentinţa corespunde celor 262 de luni de închisoare prevăzute în acordul său cu procuratura, scrie hotnews.ro.

  Instanţa va dispune, de asemenea, deportarea sa la încheierea executării pedepsei, a spus Ministerul Justiţiei într-un comunicat de presă.

  Pascale Ferrier a recunoscut că a fabricat ricină, o otravă potenţial mortală, în locuinţa sa din Quebec în septembrie 2020, pe care a plasat-o în scrisori de ameninţare către preşedintele de atunci al Statelor Unite şi către opt oficiali din Texas.

  Potrivit dosarului instanţei, în scrisoarea interceptată la centrul de sortare a corespondenţei de la Casa Albă, autoarea îl numea pe Donald Trump un „clovn tiranic oribil”.

  „Renunţaţi, nu vă prezentaţi la aceste alegeri” pentru un al doilea mandat, a adăugat ea, înainte de a sublinia că a strecurat „un cadou special” în scrisoare pentru a-l „ajuta” să se decidă.

  Pascale Ferrier a ameninţat, de asemenea, poliţişti şi angajaţi ai închisorii din Texas, pe care îi considera responsabili de încarcerarea sa timp de aproximativ două luni în 2019 pentru deţinere ilegală de arme de foc, scrie hotnews.ro.

  După ce a pus la poştă scrisorile de ameninţare în Canada, Pascale Ferrier s-a deplasat cu maşina în Statele Unite, unde a fost arestată de poliţiştii de frontieră, care au găsit asupra ei o armă încărcată şi numeroase muniţii. (Agerpres)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.