marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  21 de viitori terorişti s-au sinucis… din greşeală

  de Special Arad | 12 august 2014, 12:10 PM | Internaţional

  0

  Un comandant din gruparea Statul Islamic a detonat accidental o centură cu explozibili în cursul unei demonstraţii pentru un grup de militanţi, prezenţi la o tabără de antrenament organizată la nord de Bagdad, în incident fiind ucişi intructorul şi alţi 21 de participanţi la „cursul de terorism”.

  Alte 15 persoane au fost rănite în urma exploziei, potrivit poliţiei şi oficialilor din armata irakiană, care s-a produs într-un complex situat în nord-estul provinciei Salahuddin, relatează Gandul.info, citând The Independent, ediţia online.

  Numele instructorului nu a fost dezvăluit, însă un ofiţer din armata irakiană l-a descris drept un membru important al grupării radicale Statul Islamic, care avea capacitatea „să ucidă mai mulţi inamici în acelaşi timp”.

  Insurgenţii sunniţi din gruparea Statul Islamic, foarte activă şi în războiul civil din Siria, au lansat la începutul lunii iunie o puternică ofensivă în Irak, cucerind teritorii importante şi obligând armata irakiană să se retragă până aproape de capitala Bagdad.

  Atacurile asupra civililor au luat amploare în Irak, odată cu ascensiunea grupării Statul Islamic, iar oficiali din Departamentul de Stat american au anunţat recent că 50 de atentate sinucigaşe au avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce în noiembrie 2012 au fost înregistrate doar trei atacuri.

  Preşedintele Barack Obama a autorizat săptămâna trecută raiduri aeriene asupra unor poziţii ale Statului Islamic din Irak, care ameninţau personalul american cu baza la Erbil, în Kurdistanul irakian. Este pentru prima dată când Statele Unite se implică în Irak după retragerea trupelor, în 2011.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.