17 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001. Noi imagini video continuă să apară

  de - | 11 septembrie 2018, 8:40 AM | Internaţional

  0

  Sunt 17 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite. Aproape 3.000 de oameni – printre care 5 români – au murit după ce terorişti afiliaţi reţelei teroriste al-Qaeda au deturnat 4 avioane de pasageri, scrie digi24.ro.

  Două aeronave au lovit în plin turnurile-gemene din New York, iar altul s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului. Al patrulea aparat de zbor, care ar fi trebuit să intre în Casa Albă sau în Capitoliu, a căzut pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au luptat cu atacatorii ca să preia controlul.

  11 septembrie 2001 rămâne o tragedie fără precedent în istoria lumii. Evenimentul de acum 17 ani a dus la controale mai stricte pe aeroporturi, la reguli noi de securitate în toată lumea şi la războiul global împotriva terorismului.

  Deşi au trecut aproape două decenii, încă apar imagini noi de atunci. Un fost cameraman al postului CBS a surprins panica şi haosul ce au urmat prăbuşirii primului turn, dar şi momentul în care cel de-al doilea turn, cel sudic, a căzut.


  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.