sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  142.000 semnături ale românilor care nu susţin legile justiţiei, depuse la Senat | Video

  de - | 6 februarie 2018, 9:14 AM | Politikos

  0

  Luni, în faţa sălii de plen a Senatului, Comunitatea Declic a desfăşurat un covor de hârtie cu peste 142.000 de semnături ale cetăţenilor care nu susţin legile justiţiei. Iniţiatorii campaniei vor să vadă dacă senatorii vor călca peste acest covor, afirmând că, până acum, „au fost dispuşi să calce în picioare dorinţa cetăţenilor”, scrie Vocea.biz.

  „Comunitatea Declic depune astăzi peste 140.000 de semnături provenite de la cetăţenii români care vor o Justiţie independentă. Toate aceste semnături sunt reunite sub mesajul «Toţi pentru Justiţie» şi sunt adunat în ultimele luni, în campania pentru o Justiţie nesubordonată politic”, a declarat Roxana Pencea, membru al comunităţii Declic.

  Întrebată ce mesaj le transmit iniţiatorii petiţiei senatorilor, aceasta a spus: „Vrem să fie conştienţi că există foarte mulţi cetăţeni nemulţumiţi de acţiunile lor din ultima perioadă, anume cetăţenii nu susţin faptele de corupţie, nu doresc un viitor acaparat politic şi capturat de penali. Lucrul acesta ei îl ştiu, dar am venit astăzi, aici, să îl repetăm şi să îl punem în lumină”.

  De asemenea, ea a spus că se doreşte ca prin această iniţiativă să se renunţe de tot la legile justiţei şi să fie respectate deciziile Curţii Constituţionale a României.

  download 2

  „Noi dorim ca cei din coaliţie să renunţe complet la modificarea legilor justiţiei. Probabil că se va proceda în următoarea perioadă la respectarea deciziilor CCR. Vom fi activi în toată această perioadă astfel încât să cerem renunţarea completă la modificarea legilor justiţiei”, mai spune ea.

  Întrebată ce crede despre reacţia pe care o vor avea senatorii la vederea covorului de hârtie întins pe jos, care conţine numele celor care au semnat petiţia, Pencea a spus că „o să vedem dacă îşi arată respectul, dacă vor trece peste semnăturile oamenilor”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.