12 copii și antrenorul lor de fotbal, blocați de două săptămâni într-o peșteră din Thailanda. Opt băieți au fost aduși la suprafață, căutările continuă

  de - | 10 iulie 2018, 9:33 AM | Internaţional

  0

  A doua operațiune de evacuare a copiilor blocați de peste două săptămâni într-o peșteră inundată din Thailanda s-a derulat în cursul zilei de luni și a fost suspendată după aducerea la suprafață a patru băieți. Alți patru fuseseră salvați duminică, 8 iulie, cu ajutorul scafandrilor, scrie click.ro.

  Opt copii au fost deja salvați și aduși de urgență la spital. Potrivit BBC, starea lor este bună, însă sunt nevoiți să poarte ochelari de soare de protecție și trebuie să rămână la spital cel puțin o săptămână pentru îngrijiri medicale.

  Sursele CNN susțin că autoritățile ar fi suspendat această a doua operațiune de salvare, pentru a permite să se refacă rezervele de oxigen din peșteră. În aceste condiții, ar mai rămâne înăuntru patru băieți și antrenorul lor. Scafandrii vor intra din nou în peșteră marți. Între timp, avertismentele de ploaie au fost reevaluate. „Ploile vor cădea în cantități însemnate, într-adevăr, dar pe arii mai restrânse, la 30-50 km nord de regiunea Tham Luang. Astfel, în zona peșterii va plua foarte puțin, ceea ce va ajuta la pomparea apei și la deschiderea drumului către celelalte victime”, a anunțat șeful operațiunii de salvare.

  „A doua operațiune a început în jurul orei 11,00” (04,00 GMT), a afirmat în fața presei șeful celulei de criză, Narongsak Osottanakorn.

  Această a două parte a operațiunii de salvare a început după zece ore de pauză, necesară pentru ca echipele de salvatori să se pregătească.

  „Condițiile din peșteră sunt aceleași ca duminică. Echipa de salvatori este aproximativ aceeași. Au fost înlocuiți oamenii care erau extenuați. Nivelul apei nu este îngrijorător în acest moment, în ciuda ploilor din ultimele 48 de ore”, a declarat șeful operațiunii de salvare, pentru The Guardian.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.