sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Un film crud. Și-a tras câinele după mașină câțiva kilometri! Acum așteaptă să-l calce Poliția

    de Special Arad | 2 iunie 2015, 11:57 AM | Naţional

    0

    Un șofer care și-a tras câinele legat de mașină preț de câțiva kilometri a șocat întreaga comunitate din Târgu Mureș. Polițiștii au văzut clipul postat pe internet și s-au autosesizat, iar cel sau cei vinovați riscă să facă inclusiv închisoare pentru fapta lor.

    În clipul filmat de un alt șofer aflat în trafic se vede cum câinele încearcă să țină pasul cu mașina de care este legat, alergând în urma ei printre alte autoturisme, aproape să fie lovit de alte mașini în timpul cursei.


    sursa video: Zoltan Ujvary

    Imaginile șocante cu acest câine tras de mașină au fost văzute de sute de persoane, inclusiv de oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

    Polițiștii s-au autosesizat și au fost demarate deja cercetările pentru identificarea celor care au suspus câinele la rele tratamente. Împotriva lor vor fi luate măsuri potrivit Legii 205/2004″, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Andreea Pop, purtător de cuvânt al IPJ Mureș.

    De asemenea, conducerea Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, insituție în cadrul căreia funcționează Poliția Animalelor, a fost sesizată de Vocea Transilvaniei.

    Vom demara cercetări pentru a stabili dacă este câinele lui, cum a fost maltratat, dacă a suferit leziuni și se vor lua măsuri”, a precizat Vasile Liviu Oprea, directorul DSVSA Mureș.

    Potrivit legii, șoferul riscă închisoare de la 3 luni la 1 an, amendă penală sau contravenție de la 1.000 la 3.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.