10.000 lei amendă pentru o companie de Taxi, după ce un șofer a refuzat să transporte un copil cu dizabilități

  de Special Arad | 12 august 2020, 9:59 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Amendă de 10.000 de lei, decisă azi de Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru o firmă de transport taxi, după refuzul unuia dintre șoferii săi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie.

  Cu unanimitate de voturi, CNCD a decis să amendeze firma din Târgu Mureș pentru ”refuzul conducătorului auto de taxi de a efectua o cursă pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie, aflat într-un cărucior cu rotile, însoțit de mamă”. Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării consideră că gestul șoferului ”constituie o faptă de discriminare directă, prin care s-a încălcat dreptul de acces la servicii în condiții de egalitate, potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 11 alin. (2) al OG. 137/2000, republicată”.

  Citește continuarea pe Europa FM.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.