joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un milion de euro de la Comisia Europeană, pentru companiile aeriene care își încep activitatea pe Aeroportul Arad

  de Raluca Medeleanu | 6 aprilie 2022, 9:06 AM | Administraţie

  0

  O schemă românească în valoare de 1 milion euro a fost aprobată de către Comisia Europeană  pentru a sprijini companiile aeriene care își încep activitatea pe aeroportul din Arad, pentru a redresa economia regiunii în contextul pandemiei. Ajutorul ar urma să se acorde până la 30 iunie 2022.

  Europe Direct Arad (biroul de informare european din municipiu) informează că măsura va fi deschisă tuturor companiilor aeriene interesate care își încep activitatea pe aeroportul Arad, printr-o procedură deschisă și transparentă. Ajutorul va lua forma unor subvenții directe de până la 600.000 euro pe întreprindere.

  Măsura este menită să sprijine activitatea operatorilor aerieni și redresarea economică a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

  Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.