duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  UTA 2001 e campioana Aradului! Echipa lui Gaica a devansat pe Atletico!

  de Lucian Dănilă | 14 mai 2014, 2:25 PM | Sport

  0

  S-au născut în 2001, anul care pentru România fotbalistică a însemnat apusul unei ere. Exact acum 13 ani, în luna mai, la București se retrăgea din echipa națională „regele” Gică Hagi. Apoi, la finele anului, într-un noiembrie ploios, cu Hagi pe bancă, România rata calificarea la Mondialul din 2002… Era prima ratare după un deceniu de succese.

  De atunci, fotbalul românesc a luat-o, mai ales la nivelul echipei naționale, pe o pantă descendentă, singura sclipire fiind calificarea la Euro 2008. Acum, cei născuți în anul retragerii lui Hagi, vor să/i calce pe urme și să ducă gloria fotbalului autohton mai departe. Echipa lui Sandu Gaica a încheiat campionatul cu o victorie cu 13-0 în fața echipei AS Dorobanți. Cu 250 de goluri marcate și cu 75 de puncte, UTA 2001 a încheiat competiția pe prima poziție, înaintea lui Atletico (72) și CS Ineu (66).

  „Jucătorii mei au făcut un campionat foarte bun, de-a lungul căruia am avut un singur meci pierdut, cel cu Atletico, în tur. Ne-am luat revanșa în retur, când am învins cu 7-0. Așteptăm să aflăm numele adversarului din faza interjudețeană”, a spus Gaica

  Lotul de jucători

  Rafael Zamfir, Răzvan Sitaru, Sergiu Spătaru, Ricardo Săsărman, Denis Salcă, Cătălin Mohaci, Andrei Haloș, Vlad Selegean, Roberto Olteanu, Gabrian Răzban, Alexandru Nistor, Alexandru Nagy, Petru Costea, Virgil Dolean, Adrian Petrican, Elias Țăndău, Ștefan Ciulin, Raul Luca, Adrian Bulz, Francisc Malic, Alexandru Dalacsi.

  Ar putea juca cu campioana națională în faza interjudețeană

  Deși nu este nimic oficial, cel mai probabil că echipa lui Sandu Gaica urmează să întâlnească pe Electrica Timișoara. Poate numele adversarului nu spune mai multe, dar dacă ne gândim la două aspecte, unul că este campioana județului Timiș, al doilea că în sezonul trecut a câștigat Cupa Hagi-Danone (n.r. campionatul național la această grupă), ne dăm seama de valoarea echipei de pe Bega.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.