marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Roli Nagy, în pericol! UTA ar putea fi nevoită să renunțe la serviciile antrenorului (ATAȘARE)

  de Lucian Dănilă | 15 iunie 2016, 6:04 PM | Sport

  0

  Roland Nagy, antrenorul care a dus gruparea arădeană UTA până la barajul cu FC Voluntari după un sezon fantastic raportat la așteptările conducerii sau a suporterilor, ar putea să nu mai continue munca de antrenor pe banca Bătrânei Doamne.

  De vină pentru această situația este chiar Federația Română de Fotbal! Cluburile din liga secundă au primit, în urmă cu câteva zile, un fax de la FRF în care se specifică că în urma hotărării Comitetului Executiv din data de 10 noiembrie 2014, din sezonul competiţional 2016-2017, echipele din Liga a II-a vor trebui să aibă un antrenor principal deţinător de licenţă UEFA Pro.

  Roli Nagy nu deține licența UEFA Pro, singurul arădean cu o astfel de licență fiind Ionuț Popa,actualmente antrenor la ACS Poli Timișoara.

  Nu știu ce va fi. Eu cred că dacă mă înscriu la acele cursuri voi primi derogare și pot să continui munca. Încă nu știu nimic. În aceeași situație se mai află mulți antrenori din Liga a 2-a”, (Roland Nagy)

  Cu Roland Nagy pe bancă, UTA a obținut două promovări consecutive, din Liga a 4-a până în Liga a 2-a, iar în acest an a fost la un singur joc distanță de promovarea în prima ligă, promovare care ar putea veni totuși dacă Rapid București nu va fi acceptată în Liga 1!

  În ciuda acestor informări trimise cluburilor de oficialii FRF, în Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice sau în Statutul Antrenorului nu este menţionată o astfel de schimbare, tehnicienii de la nivelul eşalonului secund având obligativitatea de a deţine licenţa UEFA A.

  Așa cum se vede în atașarea de mai jos, în faxul remis care are antetul Şcolii Federale de Antrenori şi semnătura lui Dan Apolzan, nu se acceptă decât „deținătorii de licență UEFA Pro”, și nu cursanții, așa cum este cazul lui Roli Nagy.

  Este o decizie care ar putea crea un adevărat val de demisii la nivelul ligii secunde, din moment ce foarte puțini tehnicieni, mai ales la echipele care au evoluat în Seria a 2-a, dețin această licență!

  fax

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.