Pam, pam… În sfârșit s-a rezolvat! La cerința cititorilor Special Arad, CTP modifică traseul liniei 19!

  de G. Tomescu | 6 septembrie 2016, 4:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  22

  Știri Arad. Compania de Transport Public Arad anunţă că, la solicitarea publicului călător, începând cu data de 12 septembrie 2016, se va modifica traseul liniei 19, după cum urmează: Sânicolau Mic – Podgoria – Piața UTA și retur.

  A fost nevoie de șase luni, cinci articole insistente pe Special Arad și 125 de comentarii din partea cititorilor noștri, ca CTP Arad să asculte și să dea „accept” cerințelor zecilor de arădeni în legătură cu prelungirea liniei de autobuz 19.

  Totul a pornit dintr-o scrisoare venită pe adresa de e-mail [email protected] de la un arădean care a propus cuplarea liniilor 19 cu 20 și prelungirea acesteia până la Fortuna, rezultând traseul Fortuna – Piața UTA – Spitalul Județean – Kaufland – Podgoria – Billa/Zona 2-3 – Subcetate – Aradul Nou – Sânicolaul Mic). Arădeanul a precizat, de asemenea, că s-ar mulțumi și cu traseul P-ța UTA – Sânicolaul Mic, ca distanța să nu fie chiar atât de mare, idee care a fost împărtășită de majoritatea cititorilor. „În acest fel,  – a argumentat arădeanul – ar fi o linie eficientă care ar face legătura între 3 cartiere, Spitalul Județean și centrele comerciale.” 

  Cei care au cerut cel mai vehement această linie de autobuz au fost cei din cartierul Sânicolaul Mic, care lucrează în zona Aurel Vlaicu, precum și persoanele în vârstă din Micălaca, care nu au avut acces direct la Spitalul Județean sau centrul comercial Kaufland de pe Banu Mărăcine, decât dacă se deplasau pe jos de la P-ța UTA, respectiv Podgoria. De asemenea, cei din Sânicolaul Mic sau Aradul Nou nu aveau alte variante de transport în comun decât prin intermediul liniei de tramvai 3, dar cu care ar fi ajuns în cartierul Micălaca numai dacă ar fi schimbat tramvaiul la Podgoria, asta însemnând două bilete.

  Cititorii Special Arad au criticat inclusiv microbuzele „de tot râsul și toată mizeria, cu care un vârstnic sau o persoană cu dizabilități nu poate călători din cauza ușii (că doar una are), care se deschide manual cu dificultate de către călător și urcarea, respectiv coborârea sunt dificile din cauza înălțimii acestora”. Rămâne de văzut dacă CTP Arad va găsi o soluție convenabilă și cu privire la acest aspect.

  Programul de circulaţie al liniei 19 va fi, începând cu 12 septembrie, următorul:

  19

  Orarul liniei 19, din stația P-ța UTA:

  19 uta

  Orarul liniei 19, din stația Sânicolaul Mic:

  19 san mic

  Vezi orarul complet, pe stații, AICI.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Multumin in primul rand echipei Special Arad pentru ca ne-au ajutat foarte mult. Felicitari!
   CTP-ului ii multumin si lui ca in sfarsit dupa mult timp ne-au ascultat cat de cat si ne-au indeplinit dorinta, totusi ar mai fi mici “retusuri”, in legatura cu programul la orele de varf dimineata si dupamasa.
   Am studiat noul program al liniei 19 ce va intra in vigoare de luni 12.09.2016 si in acelasi timp programul liniei 20 (Piata Uta – Spitalul Judetean – Podgoria – Billa), unele curse chiar se suprapun (adica merg unul dupa altul), in concluzie linia 20 ar putea devenii linia 19, astfel incat la orele de varf sa nu mai fie aceste suprapuneri de curse si tot odata timpul de asteptare sa scada de la o ora si 10 minute.

   +41 voturi
   +1
   -1
  2. Deacord, dar si plecarile actuale a liniei 20 din Uta si Billa sunt incluse in linia 19 in programul pentru ora de varf, cam asa ar fii:

   Piata Uta: 5.25 6.20 6.45 7.30 8.45 9.55 11.05 12.15 13.25 14.30 15.15 16.00 16.45 17.55 19.05 20.15 21.25 22.35

   Sanicolaul Mic: 5.35 6.00 6.55 7.25 8.10 9.20 10.30 11.40 12.50 14.00 15.15 16.10 16.40 17.20 18.30 19.40 20.50 22.00 23.10

   +37 voturi
   +1
   -1
  3. Sunt curios cum vor ajunge în 25 – 30 de minute din Sanicolau la UTA, in conditiile in care acum ajung in timpul asta pana la Podgoria care e mult mai aproape decat UTA.
   Probabil veti reveni cu noi articole in care veti sesiza ca programul este gandit aiurea, fara nici o legatura cu realitatea din trafic.

   +39 voturi
   +1
   -1
  4. Vad ca ctp is bate joc, din adins, in continuare de TOT, calatori, programe, statii. Va si exemplific situatii aparute recent sa incep cu cea de ieri cand am asteptat microbuzul 19 sa merg la servici, cu plecare din Sanicolau la ora 14:05, am stat vreo 15minute si nu a mai venit deloc.
   Astazi am observat ca s-au afisat orarele liniei 19 in statii (doar in 4 din tot traseul), dar in bataie de joc, ori cine le-o afisat este prost sau dezorientat total in spatiu, habar nu are traseul si statiile si in acelasi timp Aradul si unde se afla in statii este un program pe site-ul ctp e altul. Va dau exemple concrete si se pot si verifica, sa incepe organizat cu inceputul:
   -la capatul traseului (Strada Vantului intersectata cu Strada Pascani) in loc sa fie orarul de plecare de acolo, e orarul de la penultima statie (Strada Steagului intersectata cu Strada Vantului) sens de mers spre ultima (spre capat)
   -la statia Blocul Flacara orarul cel de mers spre Piata Uta este pus pe celalalt sens de mers, adica spre capat.
   Pe siteul CTP e un program in statii e altul, de ce?
   cam atata deocamdata cu acest subiect, ca in restul statiilor nu e afisat deloc, probabil urmeaza si restul sa vedem.

   Sa nu fim total negativisti si sa tot criticam, au aparut si cateva aspecte pozitive nu multe dar totusi:
   -in 4 statii din Sanicolau s-au montat panouri pentru afisarea orarelor (model ca cel de la tramvaie) cei drept doar pe un singur sens de mers, probabil urmeaza si restul…
   -la statia Blocul Flacara s-au montat copertine pe ambele sensuri si s-au pavat statiile probabil urmeaza si restul…
   Sper sa scapam odata pentru totdeauna de acele microbuze incomode din toate punctele de vedere, care ar trebui scoase de la transportul de persoane pe teritoriul urban.

   +37 voturi
   +1
   -1
  5. Ati face bine sa stergeti programele dupa care circula linia 19 pentru ca oricum sunt false la fel ca cele afisate in Sanicolau in statii, ca pe restul traseului oricum nu au afisat programe, zic asta pt ca autobuzele circula dupa alt program nu cel afisat pe site-ul ctp, iaca a trecut o saptamana si programe tot nu sunt in statii. Ce inseamna asta?

   +22 voturi
   +1
   -1
  6. Este de-a dreptul revoltator ce atitudine au cei de la conducerea CTP. Programele de circulatie a liniei de autobuz 19 lipsesc in continuare din statii, au trecut 2 saptamani si nu au fost in stare sa lipeasca niste programe ca sa stie tot omul cum circula autobuzul. Daca mergeti cu autobuzul de la UTA si pana la Gara Aradul Nou nu o sa gasiti nici un program in statii. Asa scumpa li se pare hartia pe care vine printat programul? plus folia si banda scotch, asa mult costa? Ar fii bine sa afiseze programul lui 19 si in statiile de tramvai si la gheretele de bilete. Am facut sap trecuta sesizare la ctp legat de aceasta problema, dar nici o miscare.

   +17 voturi
   +1
   -1
  7. Revin cu noutati:
   aspecte pozitive: in toate statiile de autobuz a liniei 19 sunt afisate programele. Bine ca s-au eliminat acele microbuze de pe acest traseu si au fost inlocuite cu autobuze normale care sunt mult mai confortabile si accesibile. In unele statii, care nu aveau, s-au montat copertine si banci.

   aspecte negative: circula cam rar autobuzele intrevalul de asteptare intre curse este de o ora si 10 minute, nu s-ar putea reduce undeva la 35-40minute? iar la ore de var ar putea fii 15-20minute.
   sambata si duminica au program scurt doar pana la ora 19:05, ar trebui macar pana la ora 22 sa circule, nu credeti?

   +15 voturi
   +1
   -1
  8. Aroganța celor de la CTP Arad te “izbește” direct în față de cum privești programul după care circulă autobuzele.

   De când sâmbăta și duminica sunt “Zile de sărbătoare”. Ele sunt Zile de odihnă, … dar nu toate sunt și ce se înțelege prin zile de sărbătoare. Pe limba oamenilor normali la cap, trebuia scris de ex.:

   “Sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare/libere.”

   Poate unii o văd ca un amănunt nesemnificativ. Dar nu este! Până și prin felul în care întocmesc un orar și prin el se adresează călătorilor, își dezvăluie atitudinea disprețuitoare față de cetățeni.

   “No bine Mă! V-am făcut pe plac, cerșetorilor!”

   Programul orar după care circulă autobuzele, trebuie printat pe un suport ce poate face față capriciilor vremii. (și eventual a idioților care uneori distrug aceste afișe) În 2016 să mai folosești hârtie de 80g “ordinară” lipită cu scoci, pe un stâlp, este de nivelul țărilor africane în curs de civilizare, nu de nivelul unui oraș aparținând Uniunii Europene. Apropo de “Capitală Culturală și Verde”.

   Dacă, după cum relatează cei care circulă cu aceste autobuze, ele nu respectă programul afișat, atunci ce folos să ai un program? Scuze nu există!!! Se presupune că CTP-isti sunt profesioniști și știu ce este de făcut. Nu noi amatorii trebuie să-i învățăm ce au de făcut.

   În consecință, constat că ori sunt aroganți și indolenti, sunt proști de-a binelea, sau doar atât știu să livreze. În orice caz, după părerea mea, nu își cunosc de loc meseria. Sau si mai rău, o cunosc, dar ne SFIDEAZĂ cu bună știință.

   +14 voturi
   +1
   -1
  9. La orele de var ar trebui sa mai introduca inca un autobuz pe linia 19 pentru ca asa timpul de asteptare intre o sosire si alta este exagerat de mare (o ora si zece minute). E o linie de oras unde frecventa de circulatie a unei linii de autobuz nu ar trebui sa aibe asa intervale mari de timpi intre plecari.

   +10 voturi
   +1
   -1
  10. Aveti perfecta dreptate pe langa ca circula asa de rar, sambata duminica dupa 7.40 nu mai ai cu ce merge din Sanicolau, nici cu ce veni inapoi, ar fii bine daca ar prelungi si in weekend programul adica inca 3 plecari 20:50, 22:00 si 23:10, exact cum e in timpul saptamanii. Ca veni vorba de programul in timpul saptamanii, dimineata si dupamasa ar trebui bagat inca un autobuz pe 19, cand este aglomeratie sa nu mai fie asa mare timpul de asteptatre, e prea mult 1ora si 10min.

   +7 voturi
   +1
   -1
  11. Ieri cand asteptam autobusul 19 in statia de la BILLA, care este oricum rau aplasata in curba si masinile sunt parcate in ea ar trebui mutata mai aproape de semafoare, paralel cu cea de tramvai, la ora 15:49 trebuia sa soseasca autobusul 19 intelegeam daca avea ceva intarziere ca asta e traficul nu sunt chiar absurda, dar am fost in statie la 15:40 am asteptat pana la 16:05 autobusul nu a venit, am sunat la dispecerat de mai multe ori, nimeni nu a raspuns. Nu am avut incotro am asteptat urmatoarea plecare, pentru ca nu imi permit sa circul cu taxi, dar intre timp am insistat la dispecerat sa vad care e situatia, pana la urma a raspuns cam pe la 16:12, efectiv m-a mintit in fata, a spus ca autobusu a trecut conform programului si acum se afla la Sanicolau, alti vecini asteptau disperati in Podgoria autobusul care nu a venit. Cand insfarsit am ajuns acasa o prietena mi-a spus ca l-a vazut trecand spre capat la Sanicolau pe la 15:55. Este de-a dreptul revoltator, pe langa ca circula foarte rar dintr-o ora si 10min intr-o ora si 10minute, nici nu vine.
   Cel putin la orele de varf ar trebui sa reduca timpul la jumatate din timpul actual de asteptare, adica la 35min sau 40min. Ar fii bine ca ctp-ul sa remedieze aceste aspecte:
   -statia Billa
   -respectarea programului
   -reducerea timpului de asteptare macar la orele de varf.

   +8 voturi
   +1
   -1
   • E adevarar ce spune doamna! La aceasi tura, 15.35 plecare Uta am asteptat autobuzul dar nu a venit. Am fost nevoita sa mai astept o ora si ceva urmatoarea plecare. Nu e posibil asa ceva, la o ora de varf sa nu avem mijloc de transport. Venim obositi de la serviciu, iar dispecerii nu au habar ce se intampla sau nu vor sa ne spuna!

    +8 voturi
    +1
    -1
  12. Nesimtire curata ce se intampla la ctp si in toata Romania, aica astepti dupa un amarat de autobuz care circula foarte rar, si nici nu vine cum scrie pe program. Faceti-l mai des, nu din ani in pasti, sa fie un timp cat de cat decent, cum au solicitat si alti calatori 35 sau 40min la orele de varf. Chiar asa greu va este CTP-istilor?

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.