FotoClubProArad pe podium la Fototage Pirmasens

  de Special Arad | 11 noiembrie 2014, 12:32 PM | Cultură

  0

  A 4-a ediţie a Zilelor Fotografice ale oraşului Pirmasens din Germania s-au terminat ieri cu o gala de premiere. În cele două săptamani , zece mii de vizitatori au vizitat cele unsprezece locaţii în care au fost expuse 800 de fotografii, acestea bucurandu-se de un spectru larg de tematici fotografice.

  Şi bilanţul primarului oraşului Pirmasens a fost unul pozitiv , acesta vorbind în discursul lui de final despre “puterea fotografiei” cât şi despre conceptul de a prezenta fotografiile nu numai unui grup de profesionişti în domeniu cât şi de a permite accesul, publicului larg, interesat de fotografie.

  Organizatorul evenimentului, maestrul Harald Kröher s-a arătat extrem de mulţumit de decizia de a reduce numarul de fotografii expuse, în ideea de a pune accentul pe calitate şi nu pe cantitate. Intr-un scurt show multimedia, d-nul Kröher a demonstrat folosind fotografiile dânsului ca efectul vizual al unei fotografii bune este mult mai important ca şi detaliile tehnice ale acesteia.

  Juriul, format din d-nul Hoffmann, fotograful Ron Rodec din Zweibrücken , Hartmut Sonnet din Landau , Sebastian Blatt din Saarbrücken cât şi reprezentantul Pirmasens-ului – Klaus Kadel-Magin a selectat cele mai bune fotografii, câstigatorii fiind premiati cu un “Ludwig”. “Ludwig” se numesc trofeele de la Fototage – analog al Oscarului de la Holywood.

  Fiecare fotografie a fost notata cu note de la 1 la 5, punctajul maxim fiind 5 – nota care nu a fost atribuita de multe ori. A fost nevoie de o concentrare deosebita (fotografiile nu au avut numele autorului dedesubt, ci doar un numar – iar juriul, pentru jurizare a folosit un tabel cu numere, fară să ştie cui aparţine fiecare fotografie în parte). Nici un membru al juriului nu a aflat cum a notat fiecare din ceilalţi mebrii. Dar fiecare a folosit aceeaşi procedură: o privire scurtă, o notă, o secţiune. “Nu vă lasaţi influenţaţi de mărimea fotografiei, ci notaţi fiecare fotografie fără prejudecăţi” – a spus organizatorul acestui simpozion, d-nul Harald Kröher.

  Premiile au fost acordate in 6 categorii: Natură şi Peisaj , Oameni, Compoziţie, Alb-Negru şi Tema Liberă. In plus, a fost acordat un premiu pentru “Tineret”.

  Categoria “Temă Liberă” a fost castigată de colega noastră Silvana Retter, prezentă în cadrul acestei expoziţii ca membră a FotoClubPro Arad, cu o fotografie a Turnului Eiffel concepută dintr-o perspectivă cu totul aparte. Au existat două categorii, fiecare cu câte doi câstigatori – punctajul final fiind la egalitate: categoria “Natura-Peisaj” – Johnny Krueger şi Hartwig Becker iar categoria “Alb-Negru” – Volker Frenzel şi Jos Wagner. Ludwig-ul pentru categoria “Oameni” a fost câştigat de catre Thomas Wilker iar categoria “Compoziţie” de catre Uli Staiger, care a înscenat în fotografia sa un submarin eşuat în mijlocul Berlinului . Pentru prima data a fost acordat şi un premiu pentru tineret, acordat d-rei Luisa Brunder. Premiul „de onoare“ a fost acordat Presedintelui „Deutschland Verband für Fotografie“ al Landului Saarland, pentru angajamentul aratat în buna desfaşurare a acestui eveniment.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.