Bă! Cerem amu demisia ta, a ta, Vasile Bociort, sponsorul PSD, dă acle, de la CSM Arad!

  de Lucian Dănilă | 18 noiembrie 2015, 1:34 PM | Sport

  26

  România a ieșit în stradă pentru a cere resetarea sistemului, eliminarea șpăgii, promovarea pe criterii de competențe, o clasă politică mai curată. Acum două săptămâni zeci de mii de tineri au ieșit în stradă mânați de efectul #COLECTIV pentru a cere, în primul rând meritocrație și tehnocrație.

  Așa cum ne-am obișnuit în cei 25 de ani de post-comunism, lucrurile se mișcă foarte greu în țară, în Arad, în mai toate orașele țării, iar cei care și-au cumpărat funcțiile la diferite instituții publice refuză să se alinieze.

  CSM Arad (Clubul Sportiv Municipal) este un club de interes public, unul finanțat în majoritate din banii Ministerului Tineretului și Sportului, care îl are în frunte pe Vasile Bociort, „omul fără chip” despre care scriam în urmă cu trei săptămâni, cu doar două zile înaintea catastrofei din #COLECTIV.

  Între timp am aflat cine este și cum arată Vasile Bociort și cum a ajuns director al celui mai performant club sportiv arădean. I-am văzut și fața, chiar l-am fotografiat, dar impresia pe care ne-a lăsat-o a fost una cu gust amar.

  Cum a ajuns Vasile Bociort director al CSM Arad? Răspunsul este simplu: a cotizat 13.000 de lei la PSD Arad (ăștia nu sunt banii la negru… dacă sunt cumva) și avea cel puțin cinci ani într-o funcție de manager, fără a conta pentru cei care l-au numit în funcție, că nu a avut nicio legătură cu sportul. În rest, niciun alt criteriu nu îl impunea ca director pe o astfel de funcție…

  Spuneam ironic în articolul anterior că legătura sa cu sportul ține de jocurile de la școală, de lapte gros – în sensul că se crede cel atotputernic peste angajații clubului, de pac-pac – ca să facem legătura într-un fel cu secția de tir a clubului, sau de mâța ascunsa, că tot  s-a ascuns vreme de patru luni de ochii tuturor, a sportivilor, a presei, a arădenilor în general.

  Cine l-a numit pe Vasile Bociort în această funcție? O spunem răspicat: Dorel Căprar, președintele organizației județene a PSD Arad. Ne întrebăm însă dacă Dorel Căprar știa ce face, sau știa pe cine pune în funcția de conducător al unui club care aduce an de an medalii de la Mondiale, Europene, Naționale și care a dat și dă României participanți la Jocurile Olimpice? Sperăm că nu știa, altfel, Căprar și totodată PSD Arad, arată tuturor incapacitatea de a aduce oameni competenți în funcții vitale pentru comunitate. Sau, cumva, arată capacitatea de a recompensa sponsorii partidului?

  Care este nivelul lui Vasile Bociort? Habar nu avem… Nu știm ce studii are, cu toate că nu ar fi greu de aflat dar am devia de la subiect, dar știm ce am văzut într-o oră alături de el. Vasile Bociort este un individ care, chiar în fața reprezentanților mass-media, a rămas la nivelul „bă”, „acle”, „amu”. Este un om, nu am putea scrie un domn, care în relația cu subalternii folosește foarte des termenii „ordinar” și „nesimțit”. Este un individ care într-o sală destul de mică, cu mai mult de 15 persoane în jurul lui, a fumat aproximativ 7-8 țigări, semn că bunele maniere îl cam ocolesc. Nu avem neapărat o problemă nici că a fumat, nici că e fumător. E viciul lui, ca și al multora dintre noi, dar ideea e că individul încurcă uneori  apucăturile de ieșit la birt cu cele de persoană oficială aflată la o conferință de presă organizată chiar de el, evident la presiunea jurnaliștilor.

  Pe cine ai numit domnule Dorel Căprar la CSM?

  Nu am scris despre acea conferință de presă pentru că pur și simplu nu ni s-a părut a avea vreun subiect. A adunat lângă el antrenori de la aproape toate secțiile de sport ale clubului pentru a-i întreba în repetate rânduri: „Așa e că niciodată nu v-a fost mai bine financiar la acest club?” Ei, ce să răspundă… Normal că răspundeau afirmativ. De ce să și-l urce în cap? Vorba aia… Apoi ne-a prezentat rezultatele din anii 2014 și 2015, comparații, etc. Nu ne prea interesau pentru că le știam. Nu a spus nimic nou în toată acea conferință de presă.

  A făcut totuși ceva. Ne-a răspuns la faptul că am scris că nu era moral să se premieze pentru rezultatele sportivilor pentru că acele rezultate au fost obținute înainte de instalarea sa în postul de director al CSM Arad.

  „Țin să vă spun că acele premieri le-am făcut din resurse proprii. Am premiat și femeia de serviciu. Niciodată la acest club nu a fost premiată femeia de serviciu”, ne spunea pe un ton destul de ridicat numitul Vasile Bociort. OK, am spune noi. Dar totuși, care e faza? Ca să folosim un limbaj pe care și el îl pricepe… Femeia de serviciu are meritele ei. Spală de ani de zile holurile și birourile din club și, mai mult, este și mama unui sportiv care a adus o grămadă de medalii pentru CSM Arad. La fel și ceilalți angajați care lucrează acolo de ani de zile. Dar tu, Vasile Bociort, pentru ce ai luat premiu? Că nu ne prea dăm seama….

  VREA SĂ DEA AFARĂ ANGAJAȚII CLUBULUI!

  Vasile Bociort suferă și de mania persecuției. Se teme că informații secrete din club „transpiră” pentru cei de la presă. Care sunt acele informații secrete? De când într-un club SUSȚINUT DIN BANI GUVERNAMENTALI sunt informații secrete?! CSM Arad este un club care ar trebui să fie transparent. Secrete sunt doar „rețetele” antrenorilor, cei care își pregătesc sportivii să câștige medalii.

  Acum suferă și pare persecutat de tot ceea ce se vorbește despre foștii directori, oameni integri, cum au fost regretatul Eugen Roman, Viorel Bitang sau Vasile Păltineanu. Personalul din club a lucrat în condiții bune și foarte bune cu toți cei trei directori amintiți mai sus. De ce acum Vasile Bociort le-a cerut demisia? De ce nici avocatul clubului nu mai e bun? De ce se vrea aducerea ca avocat a unei persoane de gen feminin, din PSD, membru marcant al partidului? De ce vrea să aducă în funcțiile de casiere sau contabile persoane apropiate lui? Nu sună cam dubios?… Nu înseamnă asta epurare în numele PSD?

  Pentru cele de mai sus, și nu numai…, cerem DEMISIA DIRECTORULUI VASILE BOCIORT!

  Demisia, Vasile Bociort! Iar postul să fie scos la concurs pe criterii de competență! Dorim ca noul Ministru al Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, să ia atitudine față de această situație, dorim ca cei de la PSD Arad, prin președintele Dorel Căprar, să repare ceea ce tocmai el/ei au stricat, imaginea CSM Arad și care poate deveni o piatră de moară tocmai pentru partidul pe care îl sponsorizează, PSD Arad.

  IATĂ MAI JOS UN FAXIMIL DIN MONITORUL OFICIAL CU CONTRIBUȚIA LUI VASILE BOCIORT PENTRU PSD ARAD ÎN 2014

  bociort mo

  bociort2

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Salariatii carora li s-a cerut demisia ce sex au? Daca sunt femei se confirma faptul ca e un misogin frustrat.” Femeile sunt niste proaste care nu sunt bune de nimic. Unele nici macar sa-si desfaca picioarele nu stiu” sau ” Mie nu-mi spune o femeie ce trebuie sa fac”. Si cate alte afirmatii savuroase de frustrat si bataus de femei…

   +13 voturi
   +1
   -1
   • Pai asta era explicatia..ii place sa lucreze cu oameni prosti -femei sau barbati -care sa nu- i poata spune ce sa faca, sa nu il urmareasca, sa nu ii dea sfaturi, sa nu il contrazica, sa nu il intrebe nimic doar sa execute,sa il urmeze ca o turma de oi……ca doara “IO FAC LEGEA AICI..MA” Eu am zis de la inceput ca e frustrat ..am aflat ca e si badaran pe deasupra caruia clar i se potriveste specializarea pe care o cultiva…vrea sa aiba grija de animale…cred ca a incurcat portile…el, pds sau mts..nu stiu care…

    +10 voturi
    +1
    -1
  2. Programul de lucru al directorului Bociort cu personalul clubului e o hartiuta lipita pe usa CSM-ului – institutie de stat cu program de la 8-4.30 oficial…pe usa scrie ca programul directorului e de luni pana joi intre orele 10.00-12.00..vineri el e liber ca noa doara programul e preferential pentru unii..ca si concediile de odihna neefectuate…

   +10 voturi
   +1
   -1
  3. Umbla vorba ca si directorul RAR Arad Câlb Calin a fost pus director de catre cineva din PSD Arad pe o suma mult mai mare decât Bociort. Se pare ca ar fi vorba de câteva mii se euroi (15.000) se pare. Amu si-a mai recuperat ceva Câlb din ei ca doar are el toate combinatiile de la RAR in mâna. Si colac peste pupaza mai face si o angajare ZILELE ASTEA la RAR Arad destul de bizara. Cercetati si multe au sa iasa la iveala!

   +11 voturi
   +1
   -1
  4. Citat preluat de pe alte siteuri, din unica conferinta de presa de la Csm Arad : „Ca şi obiective pe anul viitor, mi-am propus să continuăm selecţia în şcoli, pe care deja am început-o din luna septembrie şi care văd că dă cât de cât roade. De asemenea, vreau să înfiinţăm noi secţii cu impact mai mult la copii, gen tenis de câmp, unde vreau să creştem baza materială şi să îi dăm drumul la treabă, modelism sau arte marţiale. Suntem în tratative pentru înfiinţarea unui centru olimpic, sunt şanse de 98% să aducem acest centru la Arad”, a adăugat Bociort.” am crezut ca nu vad bine..am mai citit odata dar tot asa scie.. zice ca “sa infiintam noi sectii gen tenis de masa si modelism”
   VALEUUUU!!! pai Marius Copil care e sportiv la tenis,legitimat la CSM ARAD de atatia ani- si care reprezinta Romania peste hotare..la ce sectie o fi de fapt?!!! hai ca de automodelism…omu` ala cu masinute mici teleghidate ce participa doar la nationale, nu avea cum sa auda!Stiu care e ideea…sa mai infiinteze odata toate sectiile… sau sa le desfiinteze pe toate pana se sezizeaza cineva ca nu mergem in directia potrivita pentru sportul de performanta…pe langa ca nu cunoaste termeni si legi din domeniu, nici macar nu stie ce sectii exista la nivelul clubului…

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. BINE CA A AJUNS SA SE SPARGA BUBA CU PUROI DE LA RAR ARAD .IN RAR ARAD SUNT O”FAMILIE” DE OAMENI SLABI CARE SE INJOSESC UNUL PE CELALAT SI ACOLO EI FAC LEGEA DUPA BUNUL LOR PLAC DE DUMITRECU NU SPUNE-TI NIMIC CAUTATI MAI AMANUNTIT SA VEDETI CE SI CUM SEMNEAZA DOAR PILELE LOR TREC ITP -UL SI NU O SA VA VINA SA CREDETI!!! ACEST INDIVID CARE A FOST ANGAJAT E FINUL LUI CALB NORMAL CA DOAR NU O SA ANGAJEZE UN OM CINSTIT, E UN OM FARA CARACTER FOST INSP DE DAUNE UN MOFTUROS SI UN INPERTINENT INAINTE DE ANGAJARE CALB A FOST LA BUCALE CU INCHIDEREA DE LUNA SI NORMAL ASA S -AU TRAS SFORILE!!!!!!!!!!! CALBULE AI GRIJA CA TI SE CLATINA SCAUNUL SI TIE SI LA DUMITRESCU NU O SA FITI VESNICI!!!!

   +7 voturi
   +1
   -1
  6. Cata dezinformare si rautate! Bietul de el e plin de intentii bune ( infiinteaza sectii sportive), fapte laudabile ( duce bani de acasa sa dea premii) si voi il terfeliti prin ziare. Eu l-as intreba de unde are banii aia ” dusi d-acasa”? E restul ramas cash de cand si-a achizitionat masina din State cu vreo 500.000 $? O declaratie de avere nu-i obligat sa completeze? La cat a finantat PSD in calitate de persoana fizica inseamna ca e un baron local. De unde avea banii? Ah,da. Era manager de proiect POSDRU. Dar atunci cat castiga de-si permitea sa doneze ( cotizeze asa sume) banii la partid? Cu ce se ocupa pe langa? Ce firme din underground avea sa produca atatia bani? Sunt intrebari banale si retorice poate.Dar poate voi il puteti intreba direct in vreo conferinta de presa sa porniti o investigatie complexa fix de la pozitia lui. Altfel va ataca pe invers cu vrajeala vreunui proces ca se practica printre astia de teapa lui. Asteptam continuarea…

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Vedeti, domnule JB, pardon, VB, asta ne deosebeste. Faptul ca eu am un nume, Lucian Danila, iar dvs va ascundeti sub un pseudonim. Mai mult, incercati si sa terfeliti numele lui Josef Balint (fara z), tatăl lui Betty, un om cu care v-ati strans mana in urma cu citeva zile.Unde va e onoarea? Ati fost si veti ramane un anonim. Acel „om fara chip”.
    In ceea ce priveste superiorii mei, sunteti mai mult decat amuzant, sau nostim, dar nu o sa folosesc termeni foarte complicati pentru ca nu ii intelegeti. Superiorul meu sunt eu, sau, ma rog, imaginea mea in oglinda. Intr-adevar, s-ar putea sa ma autosanctionez. Stiti de ce? Pentru faptul ca v-am lasat 4 luni sa stati linistit in fruntea unui club cu atatia campioni. Port o mare vina si imi fac mea culpa…
    In ceea ce priveste mesajul anterior, care nu a primit „ok”-ul pentru publicare, l-am salvat. Cu tot cu IP. Urmeaza sa probati ceea ce ati scris. Referitor la defectul fizic pe care mi l-ati gasit, voi face un sondaj pe site, cu fotografia mea si a dvs una linga alta. Sa vedem care dintre noi e mai defect 😉 – am tras cu ochiul… Eu chiar am facut sport. Vreo 20 de ani… Si am fost si manager de vreun deceniu incoace. Va temeti?

    +6 voturi
    +1
    -1
    • Esti tare complexat, baiatule! Inseamna ca e adevarat ce am scris despre tine in comentariul pe care l-ai ascuns de ochii lumii! Ia sa-ti vedem patratelele! Pacat ca nu ai publicat celalalt comentariu al meu (de fapt, cine va da dreptul sa cenzurati, voi asa-zisii “jurnalisti” de doi bani!) sau ti-e teama de adevar? Mai joaca lapte gros in continuare!

     --6 voturi
     +1
     -1
     • Nu, nu am niciun complex. Iti va confirma asta oricare dintre colegii tai de partid. In schimb am oroare de oameni ca si tine. Paraziti politici care nu stiti sa legati doua cuvinte. Cine ne da dreptul sa cenzuram? Noi. Eu. Pentru ca daca am lasa dejectiile tale in spatiul public ar mirosi tare urit… La asta te pricepi. La dejectii. Probabil urmatorul tau post. Tot pe linie de partid…
      Esti invidios? Ce sa facem, nu toti imbatranim la fel…
      Nimeni nu merita unul ca si tine linga el!

      +11 voturi
      +1
      -1
     • Mai,Vasile,mai. Voi astia din Archis asa sange in instalatie aveti? Asa barbati sunteti? Dar sa stii ca furtul de identitate ( chiar si asa online) este infractiune. IP-ul tau ramane si dac a adevaratul domn Balint Joszef depune plangere impotriva ta o sa mananci biscuiti macar 29 de zile. Ar fi un gest onorabil sa-ti dai demisia. Si, in plus, sa ceri un drept la replica civilizat in care sa ni te prezinti deschis cine ai fost, cine esti, ce te recomanda, ce poti sa faci pt CSM managerial etc. Daca jurnalistii te-au luat in vizor aiurea isi vor cere scuze. P.S: Ne dam seama cu totii ca nu ceri drept la replica pentru ca te-ai infunda singur.Deci singura ta optiune este demisia.

      +5 voturi
      +1
      -1
   • Vasile, esti convins ca Lucian Danila are un sef pe care tu il poti “cumpara” ca sa-i inchida gura, asa-i?. Vezi ca nu esti la partid aici. Nici in mediile corupte si infecte in care tu esti obisnuit sa inoti. Poate la fituicile voastre psd-iste asta-i practica. N-am auzit ca vreun ziar local ( printat sau online) cum sunt alea unde lucreaza pupincuristii vostri sa fi dat jos vreodata vreun director sau presedinte de CJ. Pana acum acest site asa cum e el a schimbat conducerea la Ambulanta, a stopat cacaturile de la Spitalul Judetean, a bagat mascatii in Consiliul Judetean, DNA-ul la CFR si multe alte contributii “minore” pentru epurarea actiunilor si imaginii locale. Daca o luam pe scurtatura tu esti o miza nesemnificativa in comparatie cu Iotcu, de exemplu. Dar asa nesimnificativ cum esti reprezinti o bomba pentru partidul din spatele tau si nu faci altceva decat sa-i detonezi imaginea si asa subreda. Dorel Caprar nu are chiar o imagine si-o pozitie slaba in partid,Are un cuvant greu de spus si suficienta credibilitate in fata electoratului. Din acest motiv l-as sfatui sa scape de tine macar in sensul de a nu te mai promova. Hai cu demisia si intoarce-te la businesul tau gen SC RCPF COLECTOR BUSINESS SRL ca urmeaza campania electorala si trebuie bani de fituici, pixuri si calendare…

    +3 voturi
    +1
    -1
   • Mars in mortii ma-tii de taran tupeist! Tu as nu ameninti ziaristii jegosule si teparule, ai inteles? ..tu-ti rasa ta de analfabet de la tara, jegos cu accent de Mocirla! Vedeti stimati militieni ordinari ce face daca ii permiteti? Cati ani de puscarie ar trebui sa faca nenorocitu asta pt faptele sale?? Cate tepe a dat evazionistu asta statului si nu a patit nimic? Ba gunoiule, nu mai ameninta ascuns in spatele pseudonimului, ca o sa infunzi puscaria boschetarule! Cat crezi ca te mai pot tine in brate cacatii de la servicii, care braconeaza cu tine? Pune-i sa verifice si sa intimideze, ca ma (ne) pupi direct jos, cu tot cu ei! Va vine randul la dat cu subsemnatul, cat de curand…

    +1 voturi
    +1
    -1
   • Cred că ni s-ar fi dat asemenea informații dacă acest personaj public ar fi fost cunoscut. Este un noname scos din joben și prin aceste demersuri jurnalistice se încearcă să se afle cine e și ce poate. Măcar să aflăm și noi ce personalități marcante avem la nivel local de sunt promovate direct șefi de instituții. Sincer, până acum nu am auzit de acest individ. Din puținul prezentat până acum, mă bucur că nu am avut ocazia. Așteptăm continuarea și așteptăm reacția partidului care l-a promovat.

    +7 voturi
    +1
    -1
  7. Sotia lui Dumitrescu are “firma” ce se ocupa de inmatriculari auto acuma stau si ma gândesc oare nu este domnul Dumitrescu putin in conflict de interese? Va dati seama ca toate epavele de masini care trec prin RAR si sunt din partea sotie sefului Dumitrescu ce trecere o sa aiba. Sa nu mai vb de programarile de la RAR ARAD cum se obtin pe sub mâna. Te duci la donmu director Câlb cu spaga aferenta urgentei pe care o ai ( cât de repede vrei programarea, daca programare e de azi pe azi e un tarif daca vrei peste o zi doua alt tarif) Având in vedere ca daca suni RAR pt programare ca orice om normal ai de asteptat de la 2 saptamâni in sus dupa o programare si toate astea nu sunt de azi de ieri ( cum probabil se vor scuza cei de la RAR sau ca se apropie sarbatorile si din cauza asta sunt decalate programarile) Va spun eu de ce sunt decalate programarile tipic PSD-ist SA APELEZI LA O CUNOSTINTA LA UN AMIC, PRIETEN BINE VOITOR CARE SUNT AGREATI DE CEI 3 CRAI DE LA RAR ARAD ( Câlb, Dumitrescu, Sonca toti 3 legati ombilical prin difertie combinati ) DUPA CARE SI CEI TREI CRAI SA POATA AVEA SI EI LA RÂNDUL LOR CEVA BENEFICII (matriale, morale, sexuale, politice) Tineti aproape ca se anunta interesant subiectul!

   +2 voturi
   +1
   -1
  8. Referitor la RAR ,te rog DNA
   sa verifici Cum a reușit dumitrescu sa își cumpere autocar 3 ,4 dubite și o vila în Zimand destul de MARE pt un salar atât de MODEST, mai este un individ în RAR se numește SAM locuiește în bujac și iți spune prin telefon câți euro te costa sa te treacă în RAR , îți dă ordin clar :”îmi lași actele și banii în posta la adresa din bujac , normal ca și soția acestui SAM este și ea intermediar auto deci face ți legătura! !!!!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.