Zuckerberg predă autorităților dovezile că rușii au facilitat prin Facebook alegerea lui Trump

  de - | 22 septembrie 2017, 10:33 PM | Internaţional | Social Media

  0

  Facebook a dezvăluit, în urmă cu două săptămâni, că Rusia ar fi folosit sute de conturi false, în preajma campaniei electorale din 2016 din Statele Unite ale Americii pentru a cumpăra publicitate și pentru a alimenta tensiunile politice, scrie Playtech.ro.

  Recent, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și-a prezentat planul de-a face mai transparent procesul prin care sunt derulate campanii publicitare în scopuri politice. „Cred cu fermitate în procesul democratic şi în protejarea integrităţii sale”, a declarat Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe Facebook. El promite că pentru fiecare anunț sponsorizat pe platformă va fi vizibilă pagina care bagă bani în el. De asemenea, utilizatorii vor putea accesa toate campaniile derulate de o pagină, precum şi audienţele reclamelor respective.

  Mai mult, Facebook plănuiește să investească mai mult în echipele sale care asigură securitatea cibernetică a rețelei, va extinde coordonarea cu comisiile electorale globale și va lucra îndeaproape cu companii din tehnologie care pot împărtăși informații importante despre viitoare amenințări. Zuckerberg a sugerat și că ar putea fi mai multe conturi false conectate cu Rusia sau alte țări străine, conform The New York Times.

  Conform unei anchete care se află încă în desfășurare, circa 470 de conturi fantomă care direcționau utilizatorii către pagini cu informații false au fost interceptate și urmează să fie folosite ca probe. În urma presiunii publice și din partea Congresului SUA, compania a acceptat să ofere informații despre aproximativ 3.000 de anunțuri sponsorizate pe platformă, care ar avea legătură cu Rusia. Aceste date vor fi furnizate comisiilor care investighează intervenția rușilor în alegerilor prezidențiale din 2016.

  Majoritatea anunțurilor sponsorizate pe Facebook erau concentrate pe amplificarea mesajelor sociale cu scop dezbinator şi a celor politice din aria ideologică, atingând subiecte de la problemele LGBT și problemele rasiale până la deținerea de arme de foc.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.