miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zona Mărului, în curând doar o amintire. O nouă acțiune a Primăriei a pus la pământ încă 11 case

  Zona Mărului a reprezentat de ani buni o adevărată rușine pentru aspectul orașului, cuvântul „mahala” fiind poate prea blând. Locuințe insalubre, construite ilegal, deversări ilegale de moloz, arderi extrem de poluante de cauciucuri, infracțiune… Pentru a schimba la față zona, municipalitatea a realizat un proiect de „revitalizare”, pe fonduri europene, prin care urmează să se construiească o zonă de agrement care conține și un complex sportiv.

  Vara trecută, firma arădeană Thaibau Construct SRL a câștigat licitația pentru aceste lucrări, investiția ridicându-se la 15 milioane de lei, iar la ora actuală construiește complexul.

  plan revitalizare strada marului
  (planul proiectului)

  Între timp, Primăria a început de anul trecut să demoleze locuințele contruite ilegal, o a treia tură de demolări având loc chiar ieri, 6 mai, și astăzi 7 mai.

  „Încă 11 case construite ilegal, demolate în zona Mărului, 41 în total, de la începutul acțiunii. Strada Sabinelor este eliberată complet. Diferența se vede deja!”, anunță primarul Călin Bibarț pe Facebook.

  Din informațiile pe care le deținem, pentru unii dintre locuitorii ai acestor case demolate, vorbim și de familii cu copii mici, s-a găsit soluția relocării în locuințe sociale gratuite, în localitatea Dumbrava din județul Arad. Alții au fost îndrumați către locuințele de pe strada Tarafului din municipiu, însă soluția din urmă nu s-a dovedit convenabilă, întrucât pentru aceste apartamente se percepe o chirie modică. Potrivit datelor oferite de Direcția de Asistență Socială Arad, pe strada Sabinelor au fost identificate 17 familii cuprinzând 34 de adulți și 63 de copii, într-o acțiune de identificare realizată primăvara anului trecut.

  marului mai 2022

  zona marului mai 2022

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.