miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Turismului Arădean. Un eveniment care se dorește a intra în tradiția orașului. Ne punem speranțele că va reuși

  de Mihai Todoca | 5 iulie 2017, 6:24 PM | Știri Arad

  0

  Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a precizat că iniţiativa organizării zilei turismului arădean a venit din partea Consiliului Judeţean Arad. „Am găsit deschidere şi ideea noastră a fost primită cu entuziasm. Considerăm că acest eveniment este o oportunitate pentru turişti, aceştia având ocazia de a descoperi judeţul Arad, obiectivele turistice, tradiţiile, istoria, obiceiurile, gastronomia, lăcaşurile de cult, dar şi cetăţile sau ştrandurile de pe raza judeţului”, a spus Iustin Cionca.

  Un număr de peste 30 de expozanţi s-au înscris la acest eveniment, urmând a pregăti standuri prin care atracţiile turistice ale Aradului vor fi puse în valoare, descoperite şi redescoperite de toţi cei care, pe parcursul zilei de 8 iulie, se vor afla la Ştrandul Neptun. Geanina Pistru, reprezentantul primăriei municipiului Arad, a subliniat că această acţiune a fost organizată din dorinţa de a promova potenţialul turistic al Aradului, un judeţ plin de tradiţie, unde se pot petrece vacanţe frumoase.

  Centrul Cultural Municial va amplasa şi o scenă, urmând a avea loc câte un spectacol în fiecare oră, începând cu Nova Band, Palatul Copiilor, Party Mix, Life-Style, Liceul de Artă şi terminând cu Trupa de Serviciu.

  Partenerul evenimentului este și Parcul Natural Lunca Mureşului, care va oferi o plimbare cu barca pe Mureş, la intervale orare diferite. Evenimentul va fi transmis la Radio Arad de la ora 10 la ora 18, în direct, de la Ştrandul Neptun.

  Dana Andreica, directorul Centrului Cultural Municipal, a subliniat că acest eveniment este un nou prilej pentru a desfăşura acţiuni care îmbogăţesc patrimoniul cultural al municipiului.

  Seara se va încheia cu o petrecere inedită, Arad Pool Party, la bazinele mari din Ştrandul Neptun.  În cadrul evenimentului, în zona bazinelor se va monta o scenă completată de un iluminat arhitectural deosebit şi două baruri foarte mari, unul dintre ele (AQUA BAR) fiind funcţional chiar în interiorul bazinului mijlociu. În zona celui de-al doilea bar va exista o zonă de lounge. Vor exista, de asemenea, pe tot parcursul zilei, diverse concursuri gen „wet t-shirt”, iar muzica va fi întreţinută de DJ specializaţi în acest gen de evenimente.

  Invitatul special al Arad Pool Party va fi Andre Rizo, un Dj cunoscut pentru susţinerea unor evenimente de genul acesta la cluburi renumite cum ar fi Fratelli şi Buddha Bar.

  De menționat este faptul că cel pool party este organizat de Călin Costea, un om care mai nou se află în grațiile administrației locale, altfel nu ne putem explica sprijinul aproape necondiționat de care se bucură.

  Cu toate acestea, sperăm că acest eveniment va intra în tradiția orașului, deoarece deja promite să fie unul de mare anvergură. Succes și să scriem de bine!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.