duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Ziua Națională a României, marcată la Arad prin ceremonii religioase, depuneri de coroane și tradiționala paradă militară | Video

  de Raluca Medeleanu | 1 decembrie 2022, 2:35 PM | Știri Arad

  3

  1 Decembrie – Ziua Națională a României a fost marcată în Municipiul Arad printr-o serie de ceremonii militare și religioase, nelipsind tradiționala paradă de pe Bulevardul Revoluției.

  Ceremoniile religioase au început încă de dimineață, la Cimitirul Eternitatea, unde reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului au ținut o slujbă de pomenire a corifeilor Marii Uniri. Apoi, la orele amiezii, ceremoniile s-au mutat în Parcul Eminescu, în dreptul Crucii Eroilor, unde după ce s-a intonat Imnul de Stat, s-a ținut o slujbă de binecuvântare oficiată tot de reprezentanții Arhiepiscopiei Aradului, iar apoi managerul Compexului Muzeal Arad, Sorin Bulboacă, a prezentat semnificația istorică a Sărbătorii.

  Nu au lipsit nici discursurile oficialităților, luând pe rând cuvântul primarul Călin Bibarț, președintele CJ Iustin Cionca și prefectul Csaba Toth, care a citit pe această cale și mesajul Premierului României, Nicolae Ciucă. Ulterior, au fost depuse coroane la Crucea Eroilor, din partea autorităților locale, Arhiepiscopiei, cele două universități arădene, diferite instituții și partide politice.

  Tot în cadrul evenimentului, a avut loc și depunerea jurământului de către subofițerii nou încadrați la Instectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” a județului Arad.

  După aceasta, oficialitățile și publicul s-au deplasat pe platoul din fața Palatului Administrativ, unde a avut loc parada militară în cadrul căreia au defilat militarii și structurile aflate în subordinea Ministerului de Afaceri Interne.

  Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României continuă cu două reprezentații ale spectacolului Light Walkers (de la 17:30, pe Platoul Palatului Administrativ, apoi de la 19:00 în Parcul Eminescu), urmate de concerte de muzică ușoară (elevi de la Școala Populară de Artă din Arad, Mădălina Boroneanț, Pacifica & Toni Șeicărescu și formația Q-Band, tot în Parcul Eminescu).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ” tradiționala paradă militară” cu participarea „trupelor ” ministerului de interne, o instituție
   care este demult demilitarizată și normal nu are ce căuta la o paradă militară. Dar pt că suntem în România trecem cu vederea, că e frumos maică cum trece miliția și jandarmeria în pas de defilare.

   La anu’ să scoatem și medicii…să defileze și ei că e ziua națională. Enelul, Retimul poate defila, oricine are o „uniformă”.

   Trăiască România dodoloață!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.