vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zilele Aradului s-au încheiat printr-un concert inedit al Filarmonicii Arad | Galerie foto

  de Raluca Medeleanu | 29 august 2022, 1:07 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Concertul prin care am spus rămas bun Zilelor Aradului, duminică, 28 august, a fost oferit de Filarmonica Arad, pe platoul din fața Primăriei. Și ce concert a fost! Fără exagerare, putem spune că n-am auzit Filarmonica să sune atât de bine de ceva vreme. Concertul a fost în forță, se simțea pur entuziasm în aer, iar abordarea a fost surprinzătoare.

  Orchestra Filarmonicii, sub bagheta energicului dirijor Eduard Dabrowski și Corul Academic, condus de dirijorul Robert Daniel Rădoiaș, au interpretat atât compoziții clasice cât și din repertoriul muzicii internaționale consacrate, însă într-un registru propriu, original. Am auzit Vivaldi cu tente de jazz, AC/DC transpus în vremurile lui Beethoven, dar și șlagăre îndrăgite care au primit un puseu prin abordarea simfonică. Am avut parte și de variante strict instrumentale ale melodiilor de la Queen, Europe, iar din partea corului am auzit melodii cu mesaje optimiste, visătoare, precum „What a wonderful world” ori „Over the rainbow”.

  Spectacolul a avut și doi invitați speciali: pe Constantin Talmaciu la flaut și pe soprana Irina Baianț (din București) care a încântat publicul cu vocea ei puternică, de operă, emulată pe muzică ușoară, pe melodii emblematice precum „Aș vrea să viu” (a Verinicăi Micle), „Copacul” (Aurelian Andreescu), „Iartă” (Mihaela Runceanu), melodia care a ieșit probabil în evidență cel mai mult fiind „Până când nu te iubeam” a inegalabilei Maria Tănase, nouă însă amintindu-ne mai mult de versiunea formației Pink Martini.

  Publicul a fost unul surprinzător de numeros, depășind cu mult scaunele pregătite de organizatori pe platou, iar la finalul concertului a aplaudat intens, în picioare, ceea ce ne bucură, arătându-ne că există totuși audiență și pentru evenimente de acest fel, nu doar pentru cele 100% comerciale.

  (foto: Tomck@t)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.